A Kioti a HX-sorozattal igazi prémium traktort alkotott luxus dizájnnal és extrém teljesítménnyel. Az ergonomikus kialakítású utastér csökkenti a fáradtságot és maximalizálja a vezető kényelmét. A HX fejlesztésének középpontjában a könnyű kezelhetőség áll, így az elektronikus kartámasz és a Powershift kar kényelmesen a jobb oldalon található. A prémium utasülés a tágas utastér jellemzője, amely olyan környezetet teremt, ahol a kényelem a legfontosabb. Az ívelt ablakvédő találkozik a tetővel, maximális perifériás látást biztosítva. Ez lehetővé teszi a rakodó pontos és biztonságos működtetését, valamint hihetetlen kilátást biztosít a fülkéből – írja az agrofarmmachinery.com.

Az erőforrás 3,8 literes, 4 hengeres dízelmotor, a traktor elektronikusan vezérelt 3 pontos függesztése 4852 kg terhet bír emelni. A HX-sorozat 91-117- lóerős modelljei eleve a jelentős vonóerőt igénylő szántóföldi munkálatokhoz készültek, a nagygazdaságok gépei. Ez még inkább igaz a sorozat két új modelljére, melyek motorjai immár 130 és 140 lóerősek. Ezekkel a változatokkal a Kioti immár nyilvánvalóan a nagybirtok-szerkezettel rendelkező országok, Kanada és Ausztrália felé kacsingat.

kioti

Szemre is "pofás", a tartalom pedig... Egyre inkább nagygépes – fotó: Kioti.de

A márka egyébként Dél-Koreából származik, a gyártó Deadong céget 1947-ben alapították, és a kétezres évek elejére a távolkeleti ország legnagyobb traktorgyárává nőtte ki magát. A szöuli székhelyű gyár különösen nagy hangsúlyt fektet az innovatív fejlesztésekre. Traktorjaikba a fejlesztőmérnökeik által tervezett és saját gyáraikban gyártott alkatrészeket építik be. Motorjaik a jelenleg elérhető legkorszerűbb CRDI dízel motorok, melyek minden EU-normának maradéktalanul megfelelnek.