Az újdonságokról a Profi nagy-britanniai agrárgépes hírportál számolt be.

Magnum 1560

Mint írták: a szélesebb munkaszélesség iránti igények miatt kifejlesztett Magnum 1560-as 25 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi legszélesebb modell, a 12,4 méteres 1240-es.

A nyolc hengerelem pontosan követi a talaj kontúrjait.

Güttler

A henger nemcsak magágyelőkészítéshez használható, hanem a magágy lezárására, a megfelelő talajtömörödöttség biztosítására, kukoricatarlón a növénymaradványok aprítására, továbbá alkalmazása elősegíti a gabonafélék, vagy éppen fűfélék bokrosodását is – forrás: Güttler

A 8,3 tonnás munkagépet kétkörös légfékrendszerrel is felszerelték. Az említett tömegből körülbelül 3,7 tonna terhelődik a traktor hátsó tengelyére. A vonórúdnak az alsó lengőkarokhoz való rögzítése éles, 90 fokos fordulókat tesz lehetővé. A prizmagyűrűk kopásállósága a gyártó szerint kiváló.

A henger nemcsak magágyelőkészítéshez használható, hanem a magágy lezárására, a megfelelő talajtömörödöttség biztosítására, kukoricatarlón a növénymaradványok aprítására, továbbá alkalmazása elősegíti a gabonafélék bokrosodását is.

MasterCut 600

A Güttler szerint a 360 mm átmérőjű MasterCut 600 (melyet tavaly az év magyar mezőgépének is választottak) hét pengéjének nagy forgási sebessége gyors munkát tesz lehetővé a takarónövények aprítása során.

A gyártó mérnökei által kifejlesztett technológiával nincs szükség második késes hengerre, egy is tökéletesen aprít.

Güttler

A késes aprítóhenger nagy forgási sebessége gyors munkát tesz lehetővé – forrás: Güttler

A gép súlya egyenletesen oszlik el a teljes munkaszélességben, a csapágyak és a spirális késelrendezés sima futást biztosítanak, a szállítási szélesség pedig 2,9 méter. A vállalat többi front aprítóhengeréhez hasonlóan az új hat méteres változat – amely a talajfelszín tökéletesebb követése érdekében két részből áll – front kivitelben kombinálható más, hátsó felfüggesztésű munkagépekkel is, így például a SuperMaxx Culti vetőgéppel.