Folytatjuk kalandozásunkat a Piactéren, s ezúttal egy Ferrari Thor traktort veszünk komolyabban szemügyre, mely kapható hidraulikus mellsőkerék-kormányzással, illetve hidraulikus törzscsuklós változatban is.

Az erőgép 75 lóerős, amit első pillantásra bizony, nem is gondolnánk. Motorja KOHLER, vízhűtéses, 2.482 köbcentiméteres erőforrás. Négy hengeres, 16 szelepes dieselmotor, turbófeltöltővel, intercooler hűtővel.

Ferrari

Nemcsak pofás, hanem erős is – forrás: agroinform

A sebességváltómű 32 fokozatú, 16 előre- és 16 hátramenettel, szinkronizált irányváltóval. A munkagépek meghajtását 540/750 fordulat/perces független, illetve a sebességváltóval szinkronizált menetarányos fordulatú teljesítményleadó tengely végzi.

A 2,3 tonnás erőgép különlegessége, hogy az ülés és a kezelőszerv felcserélhető, ez azonban opcionális. Végsebessége papírforma szerint 40 kilométer óránként.

S mielőtt még azt hinnénk, hogy ennek a Ferrarinak van köze a piros, nagyon gyors autóiról ismert Ferrarihoz, azt a szomorú hírt kell közölnünk a sportautó és/vagy traktor rajongókkal, hogy nincs. A traktorokat gyártó Ferrari ugyanis másfél évtizeddel később született meg a "sportautós" Ferrarinál. Az autómárka központja Maranellóban található, a kistraktor-gyártóé pedig  Abbiategrassóban, Milánó mellett – a két gyárat 200 kilométer választja el egymástól.