A kínai LiuGong márka építőipari gépeiről ismert, az viszont kevéssé köztudott, hogy a cég gyorsan fejleszti mezőgazdasági gépeinek kínálatát, amelyben találhatók kerekes rakodók és tavaly óta önjáró cukornád-betakarító gépek is.

A három évvel ezelőtt indított traktorprojekt eredményeként ma már 90 lóerős modellek széles választéka áll rendelkezésre. A legújabb traktort, amely az LT termékcsaládhoz – benne a merevvázas LT2404 (240 LE) és LT2004 (200 LE) típusok – tartozik, a kínai Wuhanban megrendezett nemzetközi mezőgazdasági gépkiállításon mutatták be.

Kínai traktor

A képen a 350 lóerős hibrid változat látható – forrás: LiuGong

Az első információk a gépről még elég szegényesek, de az már tudható, hogy a márka első csuklós traktora, az LT3604 számos alkatrésze kompatibilis a márka nagy teherbírású kerekes rakodóiéval, beleértve az újratervezett fülkét is.

A LiuGong Agricultural Machinery Co és a Cummins már régóta együttműködik a motorüzletág révén. A Guangxi Cummins néven futó blokkok a LiuGong kerekes rakodók, kotrógépek, targoncák és bányászati teherautók széles választékát hajtják.

A vállalat szintén sok tapasztalattal bír a 360 lóerős (265 kW) Stage IV L9 motorral kapcsolatban, melyet kerekes rakodóiban használt eddig – ez az első alkalom, hogy ezt a motort egy LiuGong traktorba építették be. A blokkból származó teljesítményt hidrosztatikus sebességváltó továbbítja a kerekekhez.

A LiuGong a kínai kiállításon bemutatta LT3504 (350 lóerős) hibrid traktorát, valamint a 820TE elektromos kerekes rakodógépet is.

Forrás: Utilaje Terra.ro