Nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, hogy a közutakon is járó járműveket, legyenek azok traktorok, kombájnok vagy bármilyen mezőgazdasági gépek, fontos megfelelően kivilágítani. Ez természtesen a vontatmányokra is igaz, akár pótkocsit, akár ekét vagy tárcsát viszel, a láthatóságra gondolnod kell, különben balesetveszélyt okozhatsz.

A debreceni XXXI. Farmer Expon meglátogattuk a Convoy Truck Shop standját, ahol Erdélyi Imre megmutatta nekünk, mi mindent kínálnak a mezőgazdászok számára.

  • Tudtad, hogy a spanifereken a varrások száma határozza meg a teherbírást?
  • Tudtad, hogy a kürtöt és a villogókat nem csak a kamionosok, hanem a traktorosok is használhatják?
  • Tudtad, hogy van elemes és kábeles, valamint fix telepítésű és mágneses villogó is, és bármikor beszerezhetsz egy-egy ilyet?
  • Tudtad, hogy ha személyautóval kísérsz pl. mezőgazdasági gépet és ezért arra tennél villogót, ezt hol és hogyan kell hatóságilag engedélyeztetni?

Ha nem, akkor érdemes megnézned az alábbi videót, mert ezekről a témákról is szó esik. Ha viszont igen, akkor is szánd rá ezt a néhány percet, mert a villogókon túl az egész napra bepakolható méretű mobil hűtőktől, az ebéd melegentartására szolgáló eszközön át, a ledes, egyenes vagy hajlított munkalámpákig sok hasznos terméket megismerhetsz.

Közeleg az ősz, rövidülnek a nappalok, egyre több lesz az olyan munkaórák száma, amikor kénytelen a gazda különböző lámpákat használni. Érdemes körülnézni a kínálatban és a szakemberek segítségével kiválasztani a számodra leghasznosabbakat.

A Convoy Truck Shop országszerte 5 nagyvárosban rendelkezik üzlettel. Ha Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Győrben és Budapesten laksz vagy jársz, bátran betérhetsz hozzájuk, de természetesen webshopból is rendelhetsz, illetve egy ideje már rendszeresen találkozhatsz standjukkal a fontosabb mezőgazdasági vásárokon, kiállításokon is.