A nagy értékű betakarítógépek hasznos üzemidejének kihasználása, ezáltal a gazdaságosság növelése igényli a betakarított növény akadályok nélküli elszállítását a betakarítógéptől, és a menet közbeni ürítést. Ehhez átrakókocsik szükségesek. A hazai gyártású FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi jelenlegi fejlesztése is ezt a célt szolgálja.

FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi

FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi – fotó: Fliegl

A 35 fokban dönthető ferde átrakócsiga a szállítójárműre átrakodás könnyítését szolgálja és a vetőgépek feltöltését. Ugyanezt célozza a hidraulikusan állítható kidobólemez, amely eddig nem volt elérhető ennél a típusnál.

Az adagolótömlő vetőgéptöltéshez szintén a gyorsabb, jobb munkavégzést segíti. Az alsó terménytovábbító csiga vályúján kialakított leeresztőnyílás szükséges a vályú tisztításához. A takaróponyva felszerelése a betakarított termény eső elleni védelméhez kell és a gép szezonon kívüli tárolásakor a belső részeket védi.

A szezon utáni szabadban történő tároláskori védelem miatt, az összehajtott ferde átrakócsigák belső részeit védi a csapadék bejutásától a takarólemez. Ezek együttesen javítják a használati komfortot.

Űrtartalom 25 m3, átrakócsiga 400 mm, 7,5 t/perc átrakási teljesítmény, vetőgép feltöltőcső, hidraulikusan állatható kidobólemez, gumik 710/50 R 30,5, mérleg, ponyva, alsó leeresztőnyílás.

A változtatásokkal járó gyorsabb átrakás miatt rövidebbek lesznek a ciklusidők, nagyobb lesz a szezonteljesítmény.

Látogassa meg a Fliegl standját 2024. január 24-27. között és nézze meg FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsit Ön is!