A mezőgazdaságban fordulópont következett be tavaly, amikor a világ népessége meghaladta a 8 milliárd főt. Nemcsak a Case IH, de minden mezőgazdaságigép-gyártó létfontosságú szerepet játszik a gazdálkodók termelékenységének növelésében, mert továbbra is ők táplálják a világot terményeikkel, jószágaikkal. Azonban egyre kevesebb termőterület, erőforrás és kevesebb munkaerő áll rendelkezésre.

A Case IH mezőgazdasági technológiai megoldásainak növekvő portfóliója még nagyobb autonómiát és egyre magasabb fokú automatizálást biztosít a teljes gazdálkodási ciklusban.

case ih

Ma már a gépkínálatok meghatározó részei a bennük lévő, egyre magasabb szintű önvezető és automatizált funkciók – fotó: www.media.cnhindustrial.com

A CNH Industrial Tech Days rendezvény keretében (Phoenix /Arizona, USA) mutatta be a Case IH a fejlődő technológiai portfólió mérföldkőnek számító újításait, amelyek műszaki téren segítik elő a gazdák mindennapos kihívásainak megoldását. Két új autonóm és egy automatizált megoldást, valamint egy új elektromos traktor prototípusát láthatták a vendégek.

1. Vezető nélküli talajművelés

A Case IH a Raven Autonomy™ segítségével a traktorokhoz és más talajművelő gépekhez alkalmas autonóm munkavégzésre képes, fejlett érzékelőrendszerrel rendelkezik. Ezenkívül az AFS Soil Command™ talajművelési automata funkciót is használja az adott gép irányításához területspecifikusan, 2,5 centiméter pontossággal. A termelékenység mellett komplex adatszolgáltatást is nyújt.

2. Vezetőasszisztens betakarításhoz

A Case IH a termelékenységet a kombájn és a traktor funkcióit szinkronizáló vezetőasszisztensével növeli. A Raven Autonomyval a "menet közbeni kirakodás" során koordinálja a traktor útvonalát és sebességét, hogy tökéletesen szinkronban maradjon a kombájnnal. Jelentősen megkönnyíti a kevésbé gyakorlott vezetők munkáját, csökkenti az elfáradást és a szóródási veszteséget is.

3. Elektromos traktor prototípus

A CNH Industrial egy elektromos traktor prototípust is bemutatott, amely egy autonóm funkciókkal rendelkező, nulla károsanyag-kibocsátású gép és a Monarch Tractorral, a villamosított mezőgazdaság egyik fő fejlesztőjével történő együttműködés eredménye. A piaci bevezetések időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

case ih traktor

A Case IH Trident™ 5550 kijuttatógép Raven Autonomy™ funkcióval lehetővé teszi egy vagy több vezető nélküli gép egyidejű használatát a szántóföldön – fotó: www.media.cnhindustrial.com

A Case IH a fejlett mezőgazdasági rendszerek (AFS) terén nagy hagyományokkal rendelkezik. A legújabb fejlesztések közé tartozik a Raven Autonomyval ellátott Trident™ 5550 kijuttató, az AFS Harvest Command™ kombájnautomatizálás, az AFS Soil Command talajművelés-automatizálás, az AIM Command FLEX™ fejlett permetezési technológia és a bálázóautomatizálás.

A Case IH világszerte minden mezőgazdasági szegmensre és növénytermesztési ciklusra vonatkozóan fejlesztett és fejleszt megoldásokat.

Az innováció öröksége, a fenntarthatóság jövője

• A precíziós és agronómiai technológiák további fejlesztése, amelyek segítik a gazdálkodókat a tápanyag- és termékfelhasználás, valamint a vízhasználat csökkentésében, egy tisztább világ támogatása érdekében.
• Az alternatív meghajtási megoldások fejlesztése a mezőgazdaság fenntarthatóságának növelése érdekében az elektrifikáció és a Monarch Tractorral való közös fejlesztések révén.
• Gyors innováció a mezőgazdasági termelők előtt álló munkaerő-kihívások megoldására világszerte funkcionális automatizálással, a teljes autonómia jövője felé vezető úton.
• Digitális technológiai csomagok bővítése átfogó fejlesztésekkel, például stabil felhőalapú adatátvitel és konszolidáció, mobilalkalmazás- és portálfejlesztések stb. révén.

A jövőre összpontosítva

A Case IH új utakon jár, hogy megoldja a gazdálkodók valós problémáit, növelve a termelékenységet és a jövedelmezőséget, hogy új értéket szabadítson fel a vállalkozásukban. A jövőkép: termelékenyebb gazdálkodás olyan intelligens mezőgazdasági gépekkel és megoldásokkal, amelyek széleskörűen alkalmazhatók a mezőgazdaságban.

Forrás: www.media.cnhindustrial.com