A Kubota MR 1000A Agri Robo KVT olyan gazdaságok számára készült, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, de szeretnének nyereségesek maradni – írja a world-agritech.com.

A Kubota autonóm traktorainak kínálata 2017-ben indult Japánban az SL60A-val. Az új autonóm traktormodell megoldja a munkaerőhiányt és precíz munkavégzést tesz lehetővé akár éjszaka is, megszakítás nélkül, miközben maximális biztonságot és hatékonyságot garantál.

Az új Kubota traktor működhet vezetővel is, ami nagy előnyt jelent, amikor a gép a munkaterület felé vezető úton halad. Kint, a területen már az autonóm üzemmód aktiválható, ahol így önállóan végzi a munkát.

kubota

A Kubota új autonóm traktora teljesen úgy néz ki, mint egy normál erőgép – forrás: world-agritech.com

Ezenkívül intuitív operációs rendszerének köszönhetően a gazdálkodó távolról is működtethet akár két traktort is egyszerre egy táblagéppel. A Farm Management Information System (FMIS) lehetővé teszi a traktor valós idejű felügyeletét, így a kezelő mindig ellenőrizheti a munka minőségét.

Az Agri Robo KVT 100 lóerős, középkategóriás, autonóm traktor, amelyet a Kubota M5112 modellplatformra fejlesztettek ki, számos alkatrésze meg is egyezik azzal. A Kubota V3800 négyhengeres dízelmotorja mozgatja, a hidraulikát, a tengelyeket és a fülkét mind az előző modelltől örökölte, de KVT sebességváltója immár teljes mértékben az autonóm funkcionalitáshoz igazodik.


A biztonság teljes mértékben garantált az automatikus és távoli üzemmódban történő használat során. A traktor modern szonár és szkenner technológiával, valamint optikai felismerő rendszerekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az álló vagy mozgó akadályok vagy emberek észlelését bármilyen távolságból.

3550 és 4130 kg közötti tömegével az új Agri Robo KVT könnyebb, mint a hagyományos traktorok. Ez kisebb talajtömörödést eredményez, ezáltal védi a talajt, javítja a terméshozamot és hozzájárul a fenntarthatóbb mezőgazdasághoz.

prega