Ez biztosítja, hogy az első kaszálóegység túlnyírása rézsűn és kanyarodáskor, illetve ívmenetben végzett munkánál is automatikusan beáll. Az eredmény: egyenletes vágási magasság, elmaradt sávok nélkül, domborzattól függetlenül.

Krone

Az új felfüggesztésű frontkasza domborzatkövetéssel – fotó: www.krone-agriculture.com

Így működik

Az első kaszálószerkezet hidraulikus oldalváltása a hátsó tengelyen lévő kormányszög-érzékelőn kívül egy, a főkeretre szerelt dőlésszög-érzékelőt is használ, amely másodpercre pontos adatokat szolgáltat az aktuális üzemi körülményekről, például lejtős terepen vagy kanyarodáskor. A kormányszög mellett a gép dőlésszöge és a hozzá tartozó sodródás mértéke is kiszámításra kerül, és a frontkasza automatikusan átáll, anélkül hogy a gépkezelőnek be kellene avatkoznia.

Hasonlóképpen a lejtésérzékelő mind a négy kerék vonóerő-elosztását is rugalmasan szabályozza; ezért a lehető legjobban védi a gyepet is.

Az új funkciónak köszönhetően a nagy teljesítményű kaszálógép vezetője teljes mértékben a munkakörnyezetre koncentrálhat.

A teljesen automatikus, lejtésfüggő oldalváltás emellett a gép gazdaságosságát is növeli, mert nemcsak nagyobb lehet a munkasebesség főleg lejtős terepen, hanem a takarmány sem marad „kihagyott" sávok formájában a földeken.

Krone

Az új megoldás előnye dimbes-dombos terepen érvényesül a legjobban – fotó: www.krone-agriculture.com

Forrás: www.krone-agriculture.com