A Pöttinger már tavaly bemutatta a Novacat V 10000-est, ezen széria legnagyobb változatát. A forgatható gémkarok rendkívül rövid függesztőszerkezetet tesznek lehetővé, biztosítva az alacsony önsúlyt és a traktorhoz közeli súlypontot. A terepviszonyoktól függően mindkét kaszakombináció egy négyhengeres traktorral is gond nélkül üzemeltethető.

traktor

Új kaszakombinációval jelentkezett a Pöttinger – fotó: www.poettinger.at

Bevált vágószerkezet

Az új kaszakombinációknak az alapja a már jól bevált szerkezeti kialakítás. A mindössze négy centiméteres minimális vágómagasság optimális takarmányáramlást garantál, míg a 28 centiméteres konzolszélesség precíz talajkövetést eredményez, ugyanúgy, mint a kaszálóegységek középső felfüggesztése, amely +20 és -16 fokos lengőmozgást tesz lehetővé a tökéletes talajkövetés érdekében. A hidraulikus tehermentesítő biztosítja az egyenletes érintkezési nyomást a gerenda teljes szélességében.

Hidraulikus ütközésvédelem

A Nonstop Lift hidraulikus ütközésvédelmi rendszer optimális védelmet nyújt a kaszagerendának. Ezenkívül a kaszálóegység az akadályokat úgy kerüli el, hogy a felütközéssel egyidejűleg hátrafelé mozdul, és megemeli a gémszerkezetet, így még nagyobb munkasebességnél is megakadályozza a kaszaszerkezet nagyobb sérülését.

Különböző kezelési lehetőségek

A kényelmes kezelhetőség érdekében a kaszakombinációkat alapfelszereltségként Basicline előválasztóval látják el. Az ISOBUS-kompatibilis Selectline előválasztó vezérlés opcionálisan rendelhető. Mindkét változatnál a két kaszálóegység külön-külön, egyetlen vezérlőegységgel emelhető, vagy a vonulási biztonsági reteszelés működtethető. A Selectline előválasztó vezérléssel a féloldali emelőautomatika megkönnyíti az ék alakú szakaszokon történő kaszálást. A sorvégi visszafordulás-érzékelővel ellátott traktorok esetében a kaszarészek külön-külön emelése két külön vezérlőegységgel is lehetséges.

Vonulás

A közúti vonuláshoz a kaszák hidraulikusan, 92 fokban felemelve összecsukhatók és hidraulikus szállítózárral rögzíthetők. A kaszakombináció fel- és lemozgatásakor a traktor gumiabroncsai és a kaszák között elegendő hely marad a behúzható első védőburkolatnak köszönhetően. Mindkét kaszakombináció kapható rendképzővel vagy fogas, illetve hengeres szársértővel.

Forrás: www.agrartechnikonline.de