Vasárnap

Továbbra is borult lesz az ég, de délutánra lassan felszakadozhat a felhőzet, azonban csak átmenetileg. A Dunántúl északnyugati részein, illetve a keleti országrészben már reggeltől számíthatunk arra, hogy csökken a felhőzet, viszont másutt csak a nap további részeiben várható változás. A fokozatosan véget érő eső a középső országrészen a nap második felére nagyrészben megszűnik. Az északi szél veszít az erejéből, így már csak mérsékelt szélre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, azonban a borult tájakon ennél hidegebb várható.

Hétfő

Hétfőre virradóra köd, illetve rétegfelhőzet képződik, ami napközben zsugorodni kezd, helyenként azonban tartósan megmaradhat. Hétfő napközben egy hidegfront vastagabb felhősávja vonul át északnyugatról délkelet felé. Azonban ezt követően a felhőzet ismét felszakadozik. Szitálás több helyen lehetséges, helyenként azonban eső és zápor is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, délutánra néhol akár 16 fok is lehet.

Sokfelé ködös lesz az idő - fotó: pexels.com

Kedd

Kedden ismét borult és ködös időre kell számítani. Lesznek kevésbé felhős és napos területek, azonban szitálás ismét több helyen előfordulhat. A dél és délkeleti szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. Ennek hatására ezen az országrészen hűvösebb lesz az időjárás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, kora délutánra a borult területeken maximum 12 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, míg a napos vidékeken akár 17 fokot is mérhetünk.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.