Az eper csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát, és javíthatja a hangulatát azoknak, akik mentális hanyatlásra hajlamosak – írja a 24.hu.

A napi rendszerességgel epret fogyasztó középkorú, túlsúlyos embereknek jobb a memóriája, és kevesebb depresszióra utaló tünetet tapasztalnak, derült ki egy kutatásból, ahol 50 és 65 év közötti túlsúlyos alanyokat vizsgáltak meg.

A kísérlet eredményei alapján a kutatók megállapították, hogy a rendszeresen epret fogyasztók memóriája fejlődött, hangulatuk javult, jobban figyelmen kívül tudták hagyni a zavaró tényezőket, és hatékonyabban tudták elvégezni napi feladataikat, ezen túlmenően a társaskapcsolatok terén is jobban teljesítettek. A jótékony hatások a gyümölcsben található antocián nevű antioxidánsnak köszönhetők.

Indexkép: Pixabay