Magánemberként is szeretjük bebiztosítani magunkat különféle termékvásárlás esetén. Gazdálkodókét is érdemes megvizsgálni a különféle biztosítási szolgáltatásokat, az esetleges garanciaidőn felüli lehetőségeket. Ritkán esik róla szó, ezért most a Trimble eszközök kiterjesztett garanciális lehetőségeit ismertetjük röviden.

Trimble

Fontos ismerni a garancia-lehetőségeket – fotó: AXIÁL Kft.

A gyárilag meghatározott garancia időtartama eltérő lehet az eszköztől függően. A főbb egységekre (monitor, antenna, vevőegység és RTK modem) a gyártó 2 éves jótállást biztosít, míg a mellékegységekre (hidraulika komponensek, vezérlő modulok és egyéb kiegészítők) 1 évet. Az alapgarancia az eszköz beszerelésétől számítva 1-2 évig érvényes, és kizárólag a termék gyártási hibáira vonatkozik.

A kiterjesztett garancia lehetősége azt jelenti, hogy a garancia időszakát meghosszabbítjuk az alapgarancián felül.

Természetesen szeretnénk, ha az eszközeink a vásárlás pillanatától számított 3 év elteltével is ugyanolyan hatékonyak legyenek, ezért fontos, hogy felkészüljünk a váratlan eseményekre is. Az egyik legmegfelelőbb módja ennek a biztosításnak a jótállási idő kiterjesztése, amely lehetővé teszi, hogy akár 5 évig is meghosszabbítsuk a precíziós termékek gyári garanciáját.

garancia

A kiterjesztett garanciára vonatkozóan a következő lehetőségek állnak rendelkezésünkre:

  • A kiterjesztett garancia lehetősége lehetővé teszi számunkra, hogy az eszközre maximum összesen 5 év garanciát szerezzünk, beleértve az alapgaranciát és a kiterjesztett garanciát is, amelyet minden alkalommal 1 évvel hosszabbíthatunk meg. Ha az eszköz még az alapgarancia hatálya alatt áll, akkor a kiterjesztett garancia +1 éve az alapgarancia lejárta után kezdi meg az érvényességét. Ezt követően azonban a kiterjesztett garancia időtartama tovább bővíthető, amely automatikusan aktiválódik az előző kiterjesztett időszak lejárta után, amennyiben újra megvásároljuk azt.
  • Ha a precíziós eszközünk garanciája lejár, akkor még mindig van lehetőségünk a kiterjesztett garancia megvásárlására, és ezt 90 napon belül megtehetjük. Ebben az esetben a kiterjesztett garancia időtartama a korábbi alap- vagy kiterjesztett garancia lejárati időpontjától indul és lesz aktív.
  • Lehetőség van a kiterjesztett garancia igénylésére olyan eszközökre is, amelyek garanciája már 90 napon túl lejárt. Az igényléshez egy állapotfelmérő lapot kell kitölteni, és a Trimble szakemberei által jóvá kell hagyni. Ez a folyamat egyfajta visszahelyezési eljárás, amely lehetővé teszi az eszköz garanciájának meghosszabbítását. A kiterjesztett garancia határideje a megvásárlás pillanatától indul, és az állapotától függően korlátozott alkalommal hosszabbítható meg.

Amennyiben kiterjesztett garanciát szeretnénk igényelni az eszközeinkre, először két dolgot kell meghatároznunk: melyik termékekre és mennyi ideig szeretnénk meghosszabbítani a garanciát. Ezután kapcsolatba kell lépnünk a területileg illetékes GPS üzletkötővel (AXIÁL Kft. (axial.hu)), aki elindítja a garanciakiterjesztés folyamatát. Azután nincs más dolgunk, a termék garanciája automatikusan meghosszabbodik.

Miért előnyös a kiterjesztett garancia?

  • Az eszközeink biztonságérzetének hosszabb ideig való fenntartása
  • Gyorsabb javítási idő (nem szükséges külön jóváhagynia a javítást)
  • Rövidebb állási idő garanciális javítás esetén, mivel csereeszközt biztosítunk
  • Ingyenes szállítás garanciális javítás esetén
  • A kiterjesztett garancia éves hosszabbítása olcsóbb lehet, mint egy átlagos javítás költsége!

Az Ön precíziós eszközeinek garanciális kérdéseivel kapcsolatban további információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a területi képviselőjével (AXIÁL Kft. (axial.hu)). Kollégánk segítségével részletes tájékoztatást kaphat a kiterjesztett garancia lehetőségeiről, azok árairól, a garanciális javítási folyamatokról és a javítási időkről. Emellett a Trimble szakemberei készséggel állnak rendelkezésére bármely egyéb precíziós eszközökkel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban is.

trimble logó