Ellepték a szicíliai Lipari-szigetcsoportján levő Alicudit a kecskék, ezért a polgármester elosztogatná őket – írja a 24.hu.

A vadkecskék annyira elszaporodtak, hogy már hatszor annyian vannak, mint a település lakói. Az öt négyzetkilométernyi településnek száz lakosa van, és rájuk 600 kecske jut.

Egykor az állatok harmóniában éltek együtt az emberekkel, és ugyanolyan turisztikai attrakciók voltak, mint a vulkán, azonban a számuk olyan gyorsan növekedett az elmúlt években, hogy a sziget tetején lévő eredeti tartózkodási helyükről a lakott terület felé kezdtek húzódni, és ezzel komoly károkat okoznak a növényzetben, a kertekben, ledöntik a kőfalak egy részét, de az is előfordul, hogy betévednek a házakba, vendéglátóhelyekre is.

Ez az oka a „fogadj örökbe egy kecskét" akció elindításának. Bárki kérhet kecskét mennyiségi korlátozás nélkül; a kérelmeket április 10-éig lehet benyújtani.

A kecskéket 20 évvel ezelőtt vitte valaki Alicudiba, aki úgy tervezte, hogy tenyészteni fogja az állatokat, a terve azonban nem valósult meg, és a kecskék magukra maradtak.

Indexkép: Shutterstock