Vágó Tamás mostoha időjárási körülmények között, egy problémás csónakból fogta ki élete halát a Háziréti-víztározón – írja a pecaverzum.hu.

A horgász március 28-án késő délután érkezett meg barátaival a tározóra. Tamás számára a célhal a harcsa volt, spannolós módszerrel, dévérkeszeggel. A körülmények azonban ellene dolgoztak, ugyanis ahogy besötétedett, egyre jobban esett az eső, és a szél is átváltott északnyugatira.

„Az óvatos, de folyamatos húzós kapás nagyjából 23 óra körül érkezett. Bevágás után azonnal éreztem, hogy komoly harcsával van dolgom. Csónakba pattantunk, és a lehető leggyorsabban a hal felé indultunk a sűrű akadók közé" – mesélte Vágó Tamás a Pecaverzumnak, hozzátéve, hogy 15 percig fárasztotta az óriásharcsát. Amint mondja: rendkívül emlékezetes marad a fogása az időjárási körülmények és a rengeteg nehezítő tényező miatt.

Ugyanis mint utólag kiderült, az alumíniumcsónak alja lyukas volt, ezért 200 liter víz állt a hajó alján a fárasztás végére. Ráadásul a hal az akasztás után összeszedett egy másik szerelést, és a motor csigája feltekerte a beszakadt, régi zsinórt.

„Hatalmas szerencsénk volt, hogy ezek ellenére csónakba tudtam húzni életem eddigi legnagyobb, 231 centiméteres, 82 kilogrammos harcsáját" – mesélte, majd köszönetet mondott a barátainak, hangsúlyozva, hogy számukra a harcsázás igazi csapatmunka.

A horgász március 15-én pedig egy 195 centis, 45 kilós harcsát fogott, szintén a Háziréti-víztározón.

„Harcsások, irány a vízpart, mert a korán berobbanó tavasz miatt már az év legjobb időszakának kellős közepén járunk!" – biztatta sorstársait Vágó Tamás.

De a tározón a szebbnél szebb pontyok is beindultak az olvasók beszámolói és fényképei alapján.

Indexkép: Pixabay