Az üzemidő egy gáztöltéssel, alkalmazástól függően 4,5-7 óra. Az eredeti dízelmotoron jelentős módosításokat kellett végrehajtani ahhoz, hogy CNG-vel működjön. A 6,7 literes NEF erőforrást a cégcsoport saját FPT-jéből fejlesztették. A dugattyú alakját és befecskendezését a CNG üzemanyaghoz és annak tulajdonságaihoz igazították. A teljesítmény és a nyomatékgörbe megegyezik a T6.180 dízel traktoréval. Konkrétan ez 175 LE maximális teljesítményt és 738 Nm maximális nyomatékot jelent 1500-as motorfordulatszámon.

A gépet az agrarheute tesztelte és a metángázzal működő traktort hihetetlenül csendesnek találta. Összesen hét, 185 liter térfogatú, tartósan telepített tartályt helyezett el a gyártó az erőgépen, de a 185 liter nem 185 kg metánt jelent, hanem csak 32 kg-ot. A magasabb CNG-energiatartalom mellett (1 kg CNG = 1,33 l dízel) ez körülbelül 42 liternyi dízelnek felel meg. Ez a lap szerint meglehetősen kevés, főleg annak tükrében, hogy a normál dízelmotorral szerelt T6.180 üzemanyag-tartálya 261 vagy 330 liter kapacitású, s ehhez jön még 57 liter AdBlue. A 42 liternyi CNG csupán 3 óráig elegendő közepesen nehéz munka esetén.

New Holland T6.180 methane power

A New Holland T6.180 metángázas változata jelentős jövőbeni potenciállal rendelkezik – forrás: New Holland/agriculture

A vevő kétféle sebességváltó közül választhat. Dönthet egyrészt az Electro-Command részleges powershift sebességváltó négy powershift fokozattal mellett, de választhatja a Dynamic Command-ot is kettős tengelykapcsolós technológiával és 8 sebességes powershifttel. Már csak egy modern, fokozatmentes sebességváltó hiányzik, mely révén sokoldalú traktorként használható erőgéppé válhatna a gázüzemű T6.180.


A hidraulikus rendszer és a kezelőegységek megegyeznek az alapgépével.

Az agrarheute értékelése szerint a New Holland T6.180 metángáz változata jelentős jövőbeni potenciállal rendelkezik. A traktor különösen érdekes lehet a biogázüzemek üzemeltetői számára, de a dízelhez viszonyított költségkalkuláció is ígéretes. Sajnos azonban, kompromisszumokat kell kötni a hatótávolság tekintetében. Nehéz terepmunka esetén a gépkezelőnek biztosan kell tankolnia közben. A hírportál a metánüzemű traktort inkább amolyan mindenesnek látja a gazdaságokban.