Ez a koncepciómotor jól illusztrálja a vállalat elkötelezettségét azon megoldások iránt, amelyek környezetbarát módon képesek kielégíteni a különböző méretű berendezések és alkalmazások energiaigényét – olvasható az agromachinerynews.com-on.

A Leap Ambitions-projekt keretében a John Deere azon dolgozik, hogy 2026-ig életképes, alacsony, illetve közel nulla szén-dioxid-kibocsátású energiamegoldásokat dolgozzon ki négy kulcsfontosságú területen, beleértve a belső égésű motorok (ICE) hatékonyságát, a megújuló üzemanyagokat, a hibridizációt és a teljes akkumulátoros elektromos lehetőségeket.

A rendelkezésre álló megújuló üzemanyagok széles választékából a John Deere úgy véli, hogy a biodízel, a megújuló dízel (vagy HVO) és az etanol a legígéretesebb lehetőségek a nagy teherbírású eszközökbe, például mezőgazdasági gépekbe történő rövid távú integrációhoz.

Az etanol egy alkohol alapú megújuló üzemanyag, amely a világ számos részén széles körben elérhető, mivel olyan alapanyagokból készülhet, mint a kukorica, a búza vagy a cukornád. Magas oktánszámú üzemanyagként az etanol kiválóan alkalmazható a nagy teljesítményű, szikragyújtású motorok esetében.

Az új motorkoncepcióról több információt most nem bocsátott az érdeklődők rendelkezésére a nagyvállalat, de a nemzetközi kiállításon vélhetően már mindent a nagyközönség elé tár.