Ezen a héten ezzel a kérdéssel kerestük meg a szakértőket, melyre a következő cégek válaszoltak: Ádám és Társa Kft., Artex Building Kft., Hardlife Europe Kft., Hettyei-Éptech Kft., Norcom Kft., Szalay Kft.

Ádám Jenő – Ádám és Társa Kft.

Hová tudom majd betárolni az új gabonát? Meglévő sík tárolókba, silókba és fóliatömlőkbe. Nedves szemes, roppantott, darált – mindenre megvan a megfelelő megoldás.

A gabonatárolók több helyen telítettek, részben az előző évi jó minőségű, részben pedig a tavalyi toxikus gabonával, továbbá a beérkező ukrán gabonával.

Nem elég kiüríteni, hanem ki is kell alaposan fertőtleníteni azokat.

A töltőgép alkalmas 80-150 t/óra teljesítményre átrakókocsis töltés esetén. 2,70 méteres átmérővel és 45-60-75-90 méteres tömlőméretekkel elérhető. A tömlővel együtt garantálja a gabona minőségének megőrzését!

gabona

gabona

gabona

fotók: Ádám és Társa Kft.

Amennyiben az ó és új termésű gabonát tárolja be 60 méteres tömlőben, úgy 150-200 tonnás tételekben a minőség és az esetleges fertőzöttség függvényében elkülönítve lehet tárolni.

IGÉNY LEHET A 15% FELETTI FEHÉRJETARTALMÚ BÚZÁRA!!!

A gabona és fólia épségének megőrzése mellett akár 18 hónapig is tárolható. A terményt nem kell nagy távolságokra szállítani, a saját telephelyén tárolható. Veszteségmentes tárolás. A gabona légzése következtében a CO2 koncentrációja nő, így a rovarok és gombák tevékenysége lelassul, illetve megszűnik.

Az Ádám és Társa Kft. több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik a gabonatárolásban, garanciával!

Túri Zoltán cégvezető – Artex Building Kft.

Az Artex Building Kft. kiváló minőségű sátrak és csarnokok forgalmazásával foglalkozik, melyek tökéletes megoldást nyújtanak többek közt a betakarított termény tárolására. Az intenzív júliusi-augusztusi betakarítási munkákat követően a helyes tárolás elsődleges fontosságú a termény/takarmány jó minőségének megőrzése szempontjából.

A modern építési technológiáknak köszönhetően ma már nem jelent problémát gyorsan és költséghatékonyan fedett raktározási megoldást találni a gazdáknak. Nyeregtetős csarnokaink és ívelt sátraink kiváló raktározási megoldások átmeneti és tartós időszakokra. A különböző szélességgel, magassággal és hosszúsággal rendelkező csarnokok minden igényt kielégítenek, és megannyi opcionális kiegészítővel rendelkeznek: különféle zárási megoldások, bevilágító sáv, széles színskála, homlokzati szellőzőnyílások stb. Külön alapozás nem szükséges, ha telepítésük cégünk által gyártott betonelemeire történik.

gabonatárolás

gabonatárolás

gabonatárolás

fotók: Artex Building Kft.

Komplex szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől, gyártástól egészen a kivitelezésig. Ponyvacsarnokaink a megrendeléstől számított akár 30 napon belül átadásra kerülnek. A tartószerkezet alapja moduláris tűzihorganyzott profilokból áll, melyet Sattler PRO-TEX duplán kezelt masszív UV-álló fedőponyva takar. Szerkezeteinkre 12 év garanciát vállalunk.

Ha szeretne többet megtudni termékeinkről, látogasson el honlapunkra, valamint – a teljesség igénye nélkül – a Piactér hirdetései közt is böngészhet, például ITT. Szeretettel várjuk kecskeméti bemutatótermünkbe is!

Németh Orsolya – Hardlife Europe Kft.

Habár a technológiai fejlődésnek köszönhetően a termény betakarítása manapság már szinte teljesen gépesített, a kaszát és a sarlót modern aratógépek váltották, a betakarítás utáni kihívás ma is ugyanaz, mint régen: a betakarított termény hosszú ideig, minőségromlás nélkül történő tárolása.

Ennek megvalósításához számos tényezőt kell figyelembe venni: a termény nedvességtartalmának, hőmérsékletének szabályozása, a megfelelő szellőztetési körülmények kialakítása, a penészesedés és kártevők elleni hatékony védelem biztosítása, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ezen kihívásokra válaszolva kívánunk HARDLIFE raktározási igényekre specializálódott termékcsaládunkkal minőségi, ugyanakkor költséghatékony, gyorsan és könnyen telepíthető megoldást nyújtani.

gabonatárolás

terménytároló csarnok

állattartó sátor

fotók: Hardlife

A több mint 10 éves múlttal rendelkező, Skandináviában és Angliában a piacvezető márkák között számon tartott HARDLIFE termékcsalád 2023-tól már Magyarországon is elérhető, széles raktárkészlettel, gyors kiszállítással, versenyképes árakkal segítve a magyar vásárlókat.

Legyen szó ház formájú ipari sátorról, félköríves sátorról, konténerfedésről, állattartó, illetve mezőgazdasági tárolósátorról, hatalmas kínálatunk között biztosan megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbb megoldást, költséghatékony alternatívaként a hagyományos, költséges épített tárolóépületekkel szemben.

Nagy teherbírású, kiváló minőségű acél- és szövetszerkezeteink hosszú élettartamot garantálnak termékeinknek, melyek a legkülönbözőbb mezőgazdasági célokra hasznosíthatók, így optimális megoldást jelenthetnek a betakarított termény megfelelő, biztonságos és hosszú távú tárolására.

További információért böngésszen Piactéri hirdetéseink között, és keressen minket bátran megadott elérhetőségeink egyikén!

Szalai Balázs cégvezető – Norcom Kft.

A Norcom Kft. kiváló minőségű, ipari és mezőgazdasági felhasználásra szánt acélvázas csarnokrendszereket épít és forgalmaz. A csarnokrendszerek gyártása több mint 26 éves múltra tekint vissza. Kipróbált, bizonyított termékeink biztonságos és költséghatékony megoldást nyújtanak a betakarított termény és takarmány tárolására. A betakarítás utáni helyes tárolás aranyat ér, hiszen elsődleges fontosságú a termény és a takarmány jó minőségének megőrzése – ismerve és megértve ezt az igényt, hoztuk létre vállalkozásunkat, hiszen mi is gazdálkodunk.

gabonatárolás

Fotó: Norcom Kft.

Cégünk nagy figyelmet fordít a megrendelői igények és elképzelések teljes értékű, legoptimálisabb teljesítésére. Ezen elképzelések teljesítéséhez a megrendelő elvárásainak megfelelően, a műszaki paramétereket és technológiai adottságokat átbeszélve számos csarnoktípust kínálunk. Minden esetben az adott feladatra legalkalmasabb méretet és kialakítást választjuk ki, a megrendelő által meghatározott elvárások figyelembe vételével.

terménytároló csarnok

Fotó: Norcom Kft.

Csarnokrendszereink építési technológiájának köszönhetően gyorsan felépíthető, mégis tartós fedett raktározási megoldást kínálunk. Többféle szélességben, és tetszőleges hosszúságban választhatók tűzihorganyzott szerkezetű 650 vagy 900 grammos ponyvával fedett íves csarnokaink. Ezzel a formával kevesebb anyagfelhasználás mellett jobb hó- és szélellenállási képesség érhető el. Opcionális kiegészítők: két oldalra nyíló tolókapu, felfelé nyíló rolókapu, bevilágító sáv, RAL színskála korlátlan választási lehetőségekkel, homlokzati szellőzőnyílások. Alapozás nem szükséges, bár eddigi munkáink során építettünk betonalapra, betonfalra, murvára és földre is.

Legnépszerűbb termékünk a 12mx30m méretű csarnok, melyet előszeretettel használnak szálastakarmány tárolására. Hirdetéseinket megtalálja a Piactér hirdetései között.

SH Beton

„Az előregyártott szögtámfalakból mobil tároló építhető akár már 1-2 nap alatt, időszakos vagy végleges tárolásra..."

Magyarországon nagyjából a raktárkapacitások felében van termény. A tavaly jobb termést adó nyugati országrészben szűkösebbek a kapacitások, mint a keletiben. Az elmúlt évekhez képest ez nagyon magas arány, általában májusban már üresnek kellene lennie a raktáraknak. Ezért különösen fontos, hogy megnöveljük a tárolókapacitást, csak így kerüljük el a nyomott áron történő kényszerértékesítést. Az előre gyártott szögtámfalakból mobil tároló építhető akár már 1-2 nap alatt, időszakos vagy végleges tárolásra.

A megrendelő saját kivitelezésében is megépítheti átmeneti tárolóját, vagy kibővítheti meglévő raktárainak, tárolóinak összkapacitását. Az SH Beton szögtámfalainak segítségével egymástól elkülönítve, keveredésmentesen, szelektíven tárolható a tavalyi és az idei termés. Ennek a beltartalmi mutatókon túl az egyes termények elkülönítésében is fontos szerepe lehet, azonos növényből akár többféle fajtát is betárolhatunk raktárunkba. A szögtámfalakat később többféle célra használhatjuk a gazdaság telephelyén, trágya, siló és bármely ömlesztett anyag tárolásához építhetünk gyorsan és könnyen moduláris tárolókat.

támfal

Az SH Beton szögtámfalainak segítségével egymástól elkülönítve, keveredésmentesen, szelektíven tárolható a tavalyi és az idei termés – fotó: SH Beton

Az átgondolt tervezésnek és az emelőszemeknek köszönhetően a betonelemek a gazdaság saját gépeivel is telepíthetők, amihez a Hettyei-Éptech Kft. biztosítja a szaktanácsadást, de igény esetén a kivitelezésben is segít. A 2,2 t önsúlyú szögtámfalelemek teleszkópos rakodóval telepíthetők, könnyen bonthatók, rakásolhatók, a következő használatig kis helyen tárolhatók, beltérben vagy kültéren egyaránt.

támfal

fotó: SH Beton

Az időtálló, magas minőségű SH Beton szögtámfalak hosszú ideig szolgálhatják egy gazdaság időszakosan és átmenetileg jelentkező, megnövekedett tárolókapacitás-igényének kielégítését, legyen szó akár szemes termény, tömegtakarmány vagy trágya tárolásáról. A tetszőlegesen és változatosan telepíthető támfalrendszer elemei raktárkészletről, azonnali szállítással érhetők el.

Az SH Beton Sümegen 2021 júniusában kezdte meg működését a Hettyei-Éptech Kft. egy vadonatúj szolgáltatásaként. A Hettyei-Éptech Kft. a mezőgazdasági építészet meghatározó, ismert és elismert vállalkozása. További információk: az shbeton.hu és hettyei-ep.hu weboldalakon.

Deme István – Szalay Kft.

A kisújszállási SZALAY Kft. 2016-ban kezdett raktársátrakkal foglalkozni. Portfóliónkba jelenleg a mobilsátrak, partysátrak és raktársátrak tartoznak. A forgalmazott termékeink kiváló ár-érték arányt képviselnek a piacon. Ha tárolás, akkor raktársátor!

Mivel a nálunk kapható sátraknak mind a magassága, mind a hossza tág határok között változtatható, nagyon sokféle célra megfelelnek. Van, aki terményt, szalmabálákat tárol benne, más géptárolónak használja, de alapvetően bármilyen raktározási problémára megoldást jelentenek. Rengeteg terménytárolásra felépített sátrunk van, de van gazdálkodó, aki szarvasmarhát, juhot vagy éppen baromfit tart benne, de kisebb lovarda kialakítására is kiváló.

Mint érzékeltettem, itt a kérdés tényleg csak az, hogy az adott felhasználónak, az adott vásárlónak mik az igényei négyzetméterben és légköbméterben, ugyanis egy raktár kiválasztásánál utóbbi is nagyon fontos paraméter.

raktársátor

A raktársátrak bármilyen raktározási problémára megoldást jelentenek – fotó: Szalay Kft.

Általában sablonméretekkel dolgozunk, amiket az érdeklődők megtalálhatnak a satorker.hu weboldalon, de egyedi gyártásra is van lehetőség. Sablonméretek esetén a termék gyakorlatilag egy héten belül hozzáférhető, egyedi igények esetén pár hónapos átfutási idővel kell számolni.

A sztenderd méreteinket úgy alakítottuk ki, hogy az általános igényeknek megfeleljenek. Ha szükséges, két sátor hosszában összeépíthető, tehát például a 9x15 méteres sátorból 9x30 métereset tudunk kialakítani.

A sátrak építését alvállalkozónk végzi, akivel szoros együttműködésben dolgozunk. Ő végzi a kivitelezést a saját csapatával, a rendeléstől számítva akár pár héten belül. Amivel itt még érdemes kalkulálni, az a hely kialakítása, mert az esetek többségében ehhez betonozni vagy szintezni kell, ami nem része a sátorállításnak. Magának a sátornak a felépítése 1-4 napig tart, mérettől és a helyi viszonyoktól függően: milyen felületre állítjuk a sátrat, milyen az aktuális időjárás.

Keressék a Sátorker.hu-t bizalommal. Szakértelemmel és tapasztalatokkal állunk az Önök rendelkezésére!

raktársátor gabonatárolásra

Egyedi gyártásra is van lehetőség – fotó: Szalay Kft.