Mint az a márka globális oldalán olvasható: a díjak odaítéléséről az Amerikai Mezőgazdasági és Biológiai Mérnökök Társasága (ASABE) dönt. Az év 50 leginnovatívabb termékét és rendszerét díjazzák, amelyeket az élelmiszeripar és a mezőgazdaság számára terveztek.

A díjazott gépek, innovációk:

A Case IH Steiger 715 Quadtrac 778 lócsúcsteljesítményével a márka legnagyobb és legerősebb traktora. Célirányosan épített motorja új mércét állít fel a teljesítmény terén, amelyet egy nagy teherbírású hajtáslánc szállít.

case

A Case IH Steiger 715 Quadtrac 778 lócsúcsteljesítményével a márka legnagyobb és legerősebb traktora – forrás: CNH

A Case IH Steiger traktorcsalád a 2024-es modellévre 467 és 699 közötti csúcsteljesítmény-tartománnyal és egyszerűsített kipufogórendszerrel rendelkezik, ami jobb kilátást biztosít a fülkéből. A Steiger 425, 475 és 525 lóerős modellek jobb üzemanyag-fogyasztással és 35%-kal gyorsabb motorreakcióval rendelkeznek az új Electronic Variable Geometry turbófeltöltőnek köszönhetően.

A Case IH AFS Furrow Command általánosan javítja a mag és műtrágya mélységének ellenőrzését, automatikusan beállítva a precíziós tárcsás vetőgépek hidraulikus nyomását. Mérőkerék-szenzorok segítenek az üzemeltetőnek megalapozott döntéseket hozni a vetőgépeket leszorító erő mértékének beállításakor, valós idejű visszajelzést nyújtva a vezetőfülkében. Feleslegessé teszi a kézi beállítást, növeli a terméshozamot és csökkenti a karbantartási költségeket.

A Case IH Toolbar Lift System a 2120 Early Riser vontatott vetőgép számára egyszerűsíti és javítja a soronkénti vetést, iparágvezető hasmagassággal, egyedülálló, "szemmagasságba" helyezett hozzáféréssel a karbantartáshoz és beállításhoz a hagyományos, "talajszintű" szolgáltatásokhoz képest, valamint radiális gumikkal a simább közúti közlekedés érdekében.

case

A Case IH Toolbar Lift System egyedülálló, "szemmagasságba" helyezett hozzáférést biztosít a karbantartáshoz és a beállításhoz – forrás: CNH

A New Holland T6.180 Methane Power traktor a világ első kereskedelmi forgalomban kapható metánhajtású traktora. Úgy tervezték, hogy minimalizálja a kibocsátást, miközben maximalizálja a jövedelmezőséget és a termelékenységet. A traktor ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint dízel megfelelője, akár 30%-kal alacsonyabb üzemeltetési költségekkel. Rugalmas az üzemanyagfelhasználásban is, mert sűrített biometánnal, vagy sűrített földgázzal (CNG) egyaránt működhet.

A New Holland T7 Long Wheelbase traktor PLM Intelligence™ funkcióval rendelkezik, ami fejlett kapcsolódási lehetőségeket biztosít az üzemeltetőknek, lehetővé téve számukra a legújabb precíziós eszközök, távoli támogatás és adatkezelési képességek elérését. Emellett tartalmazza az új Elektronikus Változó Geometriájú Turbót, amely 8%-kal több nyomatékot, 11%-kal több teljesítményt és 18%-kal nagyobb üzemanyaghatékonyságot biztosít, alacsonyabb motorteljesítmény mellett.