A prémium felszereltségi szintet képviselő egyedi, BluePower kivitelben legyártott erőgép a legmodernebb technológiai megoldásokkal és komfortnövelő opciókkal rendelkezik, s Kovács Bálint, hazánk első New Holland nagykövete gazdaságába került. A gép hamarosan munkába is áll, az őszi kultúrák vetésénél fog dolgozni – osztotta meg Facebook-posztjában az Agrotec Magyarország Kft.

De mit is tud ez a gyönyörűség?

New Holland T7 hosszú tengely­távú erőgépcsaládjának csúcsmodellje a T7.300-as, az új zászlóshajó 260 LE-s névleges és 300 LE maximális motorteljesítményt nyújt. Az új, elektronikusan változó geometriájú turbó nagy nyomatékot és kedvező üzem­anyag-hatékonyságot biztosít alacsony motorfordulatszámon is.

New Holland

Modern és kényelmes kabinbelső – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

A Horizon Ultra kabin tágas és kényelmes, jobb rálátást nyújt a munkagépekre, valamint nagyobb komfortérzetet és jobb térérzékelést bizto­sít. A 360 fokos kabin­tetőbe integrált 14 darabos LED munkalámpa-csomaggal akár 27 300 Lumen összfényerő is elérhető, s mindez bővíthető.


Az új SideWinder Ultra kartámasz 11 gomb testre szabását teszi lehetővé. A kezelő beállíthatja a gyakran használt funkciókat a saját logikája szerint, egy új, többfunkciós karral pedig sza­bályozhatja a sebességet, irányt, beállít­hatja a robotkormányzást, vagy akár az első-hátsó függesztést, miközben a hidraulika-szelepek vezérlését is szabályozhatja a konfi­gurálható gomb segítségével.

New Holland

A traktor az őszi vetéseknél áll először munkába – fotó: Agrotec Magyarország Kft.

Az ECOBlue HI-eSCR 2 technológiával fel­szerelt 6,8 literes FPT Industrial NEF motor továbbra is élen jár a motorteljesítmény, a megbízhatóság és a hatékonyság vonat­kozásában, ugyanakkor teljesíti a Stage V emissziós előírásokat; mindez hosszú, 750 üzemórás főszerviz-ciklusok­kal párosul.

Az Auto Command sebességváltó négy direkt erőátviteli pontot tartalmaz maximális mechanikus hatékonysággal, amit a fejlett dupla kuplungos vezérlés tovább javít.