Megjelen a KAP Nemzeti Irányító Hatóság 7/2024. számú közleménye a KAP Stratégiai Terv alapján meghirdetésre kerülő egyes pályázati felhívások vonatkozásában a mezőgazdasági tevékenységből származó üzemméret számításról.

A Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének alapján meghirdetésre kerülő egyes pályázati felhívások vonatkozásában kiemelt jelentőséggel bír a mezőgazdasági üzemek méretének meghatározására szolgáló Standard Termelési Érték (STÉ).

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a mezőgazdasági beruházásokat, fejlesztéseket támogató pályázati felhívásokban jogosultsági feltételként kerül meghatározásra az STÉ módszertan alapján megállapított legalább 10.000 euró értékű üzemmérettel való rendelkezés.

A Nemzeti Irányító Hatóság arra hívja fel a kedvezményezettek és a pályázni szándékozók figyelmét, hogy a Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének alapján meghirdetésre kerülő pályázati felhívások vonatkozásban a közreadott táblázatban meghatározott, 348,93 forint/euró árfolyammal kalkulált, 2020. évi Standard Termelési Értékek vehetők figyelembe az üzemméret megállapítása során.

A Standard Termelési Érték (STÉ) a KAP Stratégiai Tervhez táblázat itt érhető el.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock