Amikor sikeres repcetermesztőkkel beszélgetünk, minden esetben szóba kerül a megfelelő rovarvédelem és a harmonikus tápanyagellátás. Aki ezekre odafigyel mázsákban, az akár tonnákban mérhető terméstöbbletre tehet szert.

repce virága kis becőkkel

Virágzó repce – fotó: shutterstock.com

A Kwizda ennek érdekében 2023-ra összeállította a Kwizda Tavaszi Oil technológiai csomagot. A Wuxal Boron Plus és a Wuxal Oilseed kiegyensúlyozott arányban tartalmazza a repce számára létfontosságú tápelemeket. A Fentrol CS és Gazelle 20 SG rovarölő szerek pedig kiválóan illeszthetők a gyakran 5-6 tavaszi permetezést is igénylő technológiába.

Az összetevők 10 hektárra:

  • Wuxal Boron Plus (2 × 10 liter): egyedi formulációja valamint magas bór- és foszfortartalma révén elősegíti többek között a jobb terméskötődést, a növényi sejtfalképződést, hozzájárul a szénhidrátok és cukrok szállításához valamint segíti a növényt a stresszhelyzetek esetén.
  • Wuxal Oilseed (4 × 5 liter): különleges összetételének köszönhetően az egyre gyakrabban előforduló száraz tavaszokon is egyszerre biztosítja a repce számára nélkülözhetetlen mangán, bór, molibdén és kén tápelemeket. A molibdén megfelelő ellátottsága a növényben növeli a klorofill-koncentrációt és serkenti a fotoszintetikus aktivitást. Ellátására a repce intenzív növekedése és generatív részeinek fejlődése alatt kiemelten érdemes odafigyelni. Elegendő mangán jelenlétében pedig jobb lesz a N-hasznosulás és erőteljesebben tud megindulni a növényünk tavasszal. A termék alacsonyabb pH-jának (pH 4,8) köszönhetően különösen alkalmas piretroidokkal történő együttes kijuttatáshoz.
  • Fentrol CS (1 × 1 liter): kontakt hatásmódú, taglózó hatású piretroid (gamma-cihalotrin), mely repcében tavasszal felhasználható a repce szárormányosok, a nem rezisztens repcefénybogarak, a repcebecő-ormányosok és a repcebecő-gubacsszúnyogok ellen.
  • Gazelle 20 SG (2 × 1 kg): a repce virágzásakor nappali órákban is alkalmazható felszívódó (acetamiprid) rovarölő szer repcefénybogarak, repcebecő-ormányosok és szárormányosok ellen, mely Wuxal lombtrágyákkal és gombaölő szerekkel (pl. Efilor) együtt is kijuttatható.

Az eredmény: maximális termés, magas olajtartalom és rovarkártevőktől mentes repceállomány.

Javasolt alkalmazás:

Kwizda

Forrás: kwizda.hu

*A kettős hatású Gazelle Pro rovarölő szer külön megvásárolható!

Adjon szupererőt a repcéjének vagy napraforgójának 2023-ban a Kwizda Tavaszi Oil csomaggal! Bővebb információkért keresse Kwizda területi képviselőjét vagy kattintson a www.kwizda.hu weboldalra.

kwizda logó