Marad az árrésstop, sőt, újabb termékek is bekerülnek a kedvezményezettek közé. Az árrésstop célja, hogy féken tartsa az árakat, és megakadályozza az indokolatlan drágulást a boltok polcain. Az új termékek közé pedig többféle sajt is bekerült, így ha te is sajt rajongó vagy, érdemes megvárni a vásárlással a december elejét.
Ezeket a termékeket kedvezőbb áron veheted meg decembertől
Ezekkel a termékekkel bővül a lista december 01-től:
- marhafehérpecsenye
- marhafelsál
- sertésmájas
- sertésmájkrém
- félkemény sajt
- sajtkrém, kenhető sajt
- alma
- körte
- szilva
- szőlő
- fejes káposzta
- paradicsom
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- bébiétel
Ezeken felül természetesen továbbra is érvényben maradnak az eddig ismert, árrésstop alá tartozó élelmiszerek és drogériai termékek.

Újabb termékek kerülnek be az árcsökkentettek közé. – Fotó: Shutterstock
Plusz egy jó hír a Szép-kártyásoknak1
December 1. és április 30. között a Szép-kártyákon megmaradt összegeket hideg élelmiszerek vásárlására is fel lehet használni. Ez azt jelenti, hogy nem csak meleg ételre, hanem például friss zöldségre, gyümölcsre vagy akár tejtermékre is elköltheted a kártyán lévő pénzt.
Így tárold a sajtot
Te is szereted a sajtot? Gyakran találkozhatsz te is azzal a jelenséggel, hogy a sajt "könnyezik", vagyis hő hatására puhábbá válik és felületén folyadék csapódik ki. Ez azon túl, hogy nem túl gusztusos, még a sajt ízét is befolyásolja, ráadásul negatív irányba.
A legtöbb sajt íze ugyanis szobahőmérsékleten a legjobb, azonban a sajtot hűtve kell tárolni. A hő hatására megjelenő cseppek, vagyis tejzsírszármazékok, a gyors hőmérséklet-változás következtében jönnek elő. A molekulák ilyenkor kitágulnak, hely viszont már csak sajton kívül akad számukra, ezért megjelennek a sajt felszínén, és mivel ezek a zsírok hordozzák a legtöbb ízt, a sajt veszíthet az élvezeti értékéből. Tehát a titok, hogy megakadályozd a cseppek megjelenését.
Ehhez pedig az első lépés, hogy jó helyen tárold a sajtot. A legjobb, ha minél szárazabb helyre kerül, így a legalkalmasabb tárolási hely a sajt számára a hűtőszekrény zöldségek tárolására kialakított doboza.
Fontos, hogy ha lehet, őrizd meg az eredeti csomagolást és abban tartsd a sajtot, hiszen az átcsomagolás során is érheti plusz nedveség.
De nem csak a tárolás, a tálalás is fontos. Ne vedd ki túl korán a hűtőszekrényből a sajtot. A legjobb, ha egy órával az étkezés előtt veszed csak ki, és a csomagolásában hagyod a fogyasztásáig. Étkezés után pedig tedd vissza a csomagolásába, és utána a hűtőszekrénybe. De ha mégis megjelennek a cseppek, töröld szárazra a sajtot konyhai papírtörlő segítségével. A keményebb, magasabb zsírtartamú sajtokon hamarabb jelennek meg a cseppek, míg a mozzarella és a feta esetében van erre a legkisebb esély.