A babérlevelet gyakran használjuk a konyhában, levesek, pörköltek, főzelékek kiváló ízesítője, azonban egészségünk szempontjából is kiemelkedő fontossággal bír – írja a 24.hu.

1. Gyulladáscsökkentő hatású

A babérlevél a benne található vegyületeknek köszönhetően segíthet csökkenteni az ízületi gyulladást és más gyulladásos betegségeket, ezáltal enyhíti a fájdalmat és a kellemetlenségeket.

2. Támogatja az emésztést

A babérlevél segíti az emésztést, hiszen a benne lévő vegyületek serkentik az emésztőnedvek termelését, és jótékony hatásúak gyomorégés és puffadás esetén is. Enyhe hashajtó hatásának köszönhetően pedig segít megelőzni a székrekedést.

babérlevél

A babérlevél jótékonyan hat az egészségünkre – fotó: Pixabay

3. Gazdag antioxidánsokban

A babérlevélben megtalálható antioxidánsok, például a flavonoidok és a tanninok hozzájárulnak az egészséges sejtek védelméhez és a szabad gyökök elleni harchoz. Ez segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

4. Baktérium- és gombaellenes hatású

A babérlevélnek erős antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai vannak, melyek segítenek megelőzni a fertőzéseket, és támogatják az immunrendszert.

5. Csökkenti a stresszt

A babérlevél nyugtató hatású, ezáltal segít csökkenteni a stresszt és a szorongást.