A Cereals Anglia legjelentősebb mezőgazdasági technológiai kiállítása, melyre június 11-12-én kerül sor. A márka standján a 620 Profi+, a Gen7 728 Vario, az IDEAL kombájn és a legújabb Rogator MY24 önjáró permetezőgép is látható lesz.

"Mozgalmas pár évek vannak mögöttünk a Fendtnél, sok új modell bevezetésével és nagyszerű, hogy ezeket a modelleket most a Cereals 2024 Kiállításon, júniusban működés közben is láthatják a gazdák az Egyesült Királyságban" – mondta Ed Dennett, a Fendt munkatársa, mint az a márka honlapján olvasható.

A Fendt 620 Profi+ csúcsmodell 209 lóerőt kínál 4 hengeres, 5 literes AGCO Power CORE50 motorjával, amely DynamicPerformance rendszerrel is rendelkezik, mely az előremeneti sebességtől függetlenül további 15 lóerőt tud biztosítani.

Fendt

A Fendt 620 Profi+ csúcsmodell 209 lóerőt kínál 4 hengeres, 5 literes AGCO Power CORE50 motorjával – forrás: FENDT

"Ez a traktor kiváló, sokoldalú gép, amely nehéz terhek vontatására, elülső tartályok szállítására vagy nehéz munkagépek működtetéséhez használható. Maximális sebessége 50 km/h 1250 fordulat/percnél és 950 Nm nyomatékot kínál 1200 fordulat/perc és 1600 fordulat/perc között. Nagyon jól manőverezhető, hiszen mindössze 10,2 méteres a fordulóköre" – teszi hozzá Dennett.

A VarioGrip, a Fendt fedélzeti központi gumiabroncs-felfújó rendszere (CTIS) a 600 Vario modelltől az 1000-es sorozatig minden traktoron elérhető. Az idei csapadékos időjárás okán a Fendt támogatja az abroncsnyomás csökkentésével elérhető előnyöket a talajegészség védelme és az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében.

Fendt

Az új MY24 Rogator 600 továbbfejlesztett fúvókákkal és tartálytisztító funkcióval is rendelkezik – forrás: FENDT

A Cereals "Syngenta Sprays and Spraying Arena" standján az új MY24 Rogator 600-at mutatják be. A legújabb modell kétféle menetmagassággal, illetve különböző szórókeret-szélességekkel és tengelykonfigurációkkal rendelhető. Továbbfejlesztett fúvókákkal és tartálytisztító funkcióval is rendelkezik, hogy csökkentse a karbantartási igényt és megkönnyítse ezzel a kezelők életét.


"A legújabb modell a hatékonyság növeléséről szól, hogy időt és pénzt takarítson meg a kezelőknek anélkül, hogy kompromisszumot kötne a pontosság és a teljesítmény terén" – mondta Dennett.

A Cereals-on a Fendt legújabb IDEAL kombájnja is látható lesz. A 476 LE-től 790 LE-ig terjedő négy modelljében az IDEAL joystick-kormányzást kínál, három kulcsfontosságú betakarítási programot, amelyek lehetővé teszik a gép számára a szemtörés és a veszteség minimalizálását. Két gabonatartály választható; a Streamer 210 17 100 literes kapacitással és 210 l/s teljesítménnyel, vagy a Streamer 140 12 500 literrel és 140 l/s teljesítménnyel.

Fendt

A Fendt Gen7 728 egyesíti az erőt és a gazdaságosságot – forrás: FENDT

A 303 lóerős Fendt Gen7 728 traktort először a 2023-as LAMMA kiállításon mutatták be és azóta megnyerte a rangos DLG PowerMix tesztet.

"A 728-as az erő és a gazdaságosság legjobb kombinációjával rendelkezik. Nagyszerű mindenes, mely tökéletesen egyesíti az erőt és a gazdaságosságot. Alig várjuk, hogy a kiállításon találkozhassunk a látogatókkal és segítsünk nekik megtapasztalni, hogy a Fendt termékcsalád hogyan támogathatja gazdálkodási ambícióikat" – összegezte Ed Dennett.