Folytattuk az elmúlt évek hagyományait, és az idei Farmer Expo-n is elsőként a Derby-Túr standját látogattuk meg, ahol Kovács Mátéval, a mezőtúri cég marketing vezetőjével beszélgettünk arról, milyen új fejlesztéseik vannak, és hogyan készülhetnek a gazdák a 2024-es gázolaj jövedéki adó emelésére, miközben akár egy kanári-szigeteki luxusnyaralásnak megfelelő összeget spórolhatnak minden egyes évben.

Nitrosoltároló rendszer a legkisebbtől a legnagyobb gazdáknak

Számos megoldás érhető el a piacon, ezért a Derby-Túr-nál a fejlesztésre, és az egyszerű tartályok helyett a rendszerekre helyezték a hangsúlyt. Saját fejlesztésű, a szerelés nélküli ki- és betárolás mellett a tartályok közötti vagy tartályon belüli keverést is megvalósító DT-Nitromix rendszerüket például a legutóbbi bemutató, a NAK-Napok óta is fejlesztették annak érdekében, hogy minél precízebb és biztonságosabb legyen. A jelenlegi állapotában az évente 2-3 kamiont használó gazdáktól akár 50-100 kamiont használókig mindenkinek kiváló választás, hiszen biztonságos tárolást és cseppmentes ki- és betárolást tesz lehetővé.

Kingspan AgriMaster prémium tartályok

A kiállításon bemutatott, Kingspan AgriMaster prémium tartályokból kialakított Nitrosol kezelő rendszerek akár évi 50-100 kamionnyi műtrágya fogadására és kezelésére is alkalmasak – fotó: Derby-Túr Kft.

Vegyszerszállító és -keverő tartály drónoknak

Végre megnézhettük a régóta ígért fejlesztést, azaz a drónos vegyszertartályt, amelyből rögtön két verziót is kiállítottak:

  1. Az IBC-re rögzített rendszer egy 25 literes külső kanna segítségével dolgozik. A kannába folyékony vagy por állagú vegyszert tudunk tölteni, majd az eszköz segítségével magában, vagy az IBC-tartályban található vízzel együtt is meg tudjuk keverni, ráadásul az IBC-be külső forrásból, például kútból vagy csatornából is tudunk szivattyúzni vizet, a digitális átfolyásmérő segítségével mind a felszívott víz, mind a drónba kitankolt mennyiség deciliterre pontosan mérhető.
  2. A másik megoldásuk 2 darab egybeépített 20 literes tartály, amely azon drónos vállalkozóknak nagy segítség, akiknél a megbízó biztosítja a vizet, hiszen így 2 drón egyidejű működtetésére is lehetőség van a keverőtartályoknak köszönhetően.

Közös jellemzőik, hogy mind por, mind folyékony állagú vegyszerrel használhatók, és olyan kicsi áramfelvételük van, hogy az akkumulátorok töltésére használt aggregátor elegendő a meghajtásukhoz.

Hatalmasra nyílt az olló a nagy- és kiskereskedelmi gázolajár között, ráadásul jön az adóemelés is. Szerencsére van megoldás!

Máté elmondta, felmérésük alapján jelenlegi ügyfeleik már 4.000 liter OMV gázolaj kiszállításakor is 50 forint körüli összeget spórolnak meg literenként a benzinkúti árakhoz képest, a 6.000 liter gázolajat rendelőknél pedig még jobb a helyzet, így

egy 30.000 literes éves felhasználású, kb. 250-300 hektáros gazdaság 2 millió forinthoz közelítő összeggel járhat jobban évente, ha saját tartályból tankol.

Ez azt jelenti, hogy akár az első évben visszatermeli a tartály az árát, a következő években a megmaradt összeg a gazdaság fejlesztésére, vagy egy nagyobb nyaralásra is elkölthető.

A gazdáknak érdemes még azt is számításba venniük, hogy 2024 január 1-től brutális jövedéki adó emelés lesz, a kutakon összesen 40-41 forinttal lesz drágább a gázolaj, a magasabb ár mellett ez szinte biztosan már novembertől fennakadásokat fog okozni a gázolaj-ellátásban. Mindez egy saját tartállyal kikerülhető, de érdemes sietni, decemberben már nem biztos, hogy megoldható lesz a gázolajkút mihamarabbi feltöltése.

FuelMaster 9.000

A szezon legjobb árain kapható FuelMaster 9.000 literes prémium gázolajkúttal egy 300 hektáros gazdaság is 2 millió forint körüli összeget spórolhat évente – fotó: Derby-Túr Kft.

Kingspan FuelMaster 9.000 prémium gázolajkút most hatalmas akcióban

Ha gondolkodik a saját gázolajkútra való áttérésen, ennél tényleg nem éri meg tovább várni! Egy másik európai kereskedő visszamondta a 20 darabos rendelését, amit a Derby-Túr-nak hatalmas kedvezménnyel sikerült megszereznie. A kedvezményt egy az egyben tovább is adják ügyfeleiknek, akik így a szezon legjobb árain, 400.000,-Ft + ÁFA kedvezménnyel, most csupán 1.990.000,-Ft + ÁFA áron szerezhetik be vadonatúj, LED-lámpával, 79 liter/perces szivattyúval, 8 méter tömlővel, szűrővel és 2 év kiszálló garanciával felszerelt 9.000 literes tartályukat, így megtéve az első, legnagyobb lépést a benzinkútról való leválás felé.

Minden elérhető a Farmer Expo-n!

Ha kihasználnád a Derby-Túr hatalmas kedvezményeit, vagy szétnéznél a termékek között, esetleg szakértő tanácsra van szükséged, keresd bátran a Derby-Túr-t a 2023-as Farmer Expo-n, a K31-es standon!

Nem jössz a kiállításra, de érdekelnek a lehetőségek?

A Derby-Túr termékeinek megtekintéséhez KATTINTS IDE

Az idei szezon legjobb árain kapható Kingspan FuelMaster 9.000 prémium gázolajkút megtekintéséhez KATTINTS IDE

A Nitrosol tartály megtekintéséhez KATTINTS IDE

Vagy keresd őket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Derby-Túr Kft.

06 56 354 222

www.gazolajkut.hu

5400 Mezőtúr, Cs. Wágner J. utca 28-32.

Derby-Túr logó

 

 

https://gazolajkut.hu/?utm_source=allink&utm_medium=Agroinform&utm_id=farmer