Az alma, narancs és banán igazi klasszikus a konyhákban, de ha valami különlegesebbre vágyunk, a barack tökéletes választás. Ez az édes, zamatos gyümölcs nemcsak egészséges, de gyors nassolnivalóként vagy egy hűsítő smoothie alapanyagaként is megállja a helyét. Csakhogy gyakran túl korán kerül a boltok polcaira – még kemény, íztelen állapotban.
Az érett barackot az édes illata, a kellemesen puha tapintása és a napérlelte sötétsárga színe árulja el. Ha azonban nincs kedvünk napokat várni, van egy trükk, amivel akár 24 óra alatt fogyasztásra készre érlelhetjük!
A módszer pofonegyszerű: tegyük a barackokat egy barna papírzacskóba, és hagyjuk őket szobahőmérsékleten pihenni. Az ok? A barack természetes etiléngázt bocsát ki, ami az érési folyamatot gyorsítja – ha pedig bezárjuk egy zacskóba, ez a gáz felerősödik. Ráadásul ha egy almát vagy banánt is melléteszünk, még gyorsabb lesz a hatás, hiszen ezek a gyümölcsök szintén etilént termelnek. Ezzel a trükkel akár egy nap alatt elérhetjük a kívánt puhaságot és illatot.
Érdemes oldalára fektetni a zacskót, a barackokat egy rétegben, szárukkal lefelé elhelyezni, úgy, hogy ne érjenek össze. 24 óra után már élvezhetjük a gyümölcsök természetes édességét!
Forrás: express.co.uk
Indexkép: Shutterstock