A márka a franciaországi kiállításon arra használja standját, hogy felhívja az intézmények, a politikusok és a nyilvánosság figyelmét az alternatív üzemanyag-technológiákra, amelyek már érett megoldásként állnak rendelkezésre a mezőgazdaság szén-dioxid-mentesítésére – olvasható a márka honlapján.

Mint azt írják: a New Holland már több mint 15 éve vezető szerepet tölt be az alternatív technológiák, üzemanyagok kutatásában, melynek eredményeként fejlett termékeket és szolgáltatásokat kínálnak a mezőgazdaság számára a fenntarthatóság elérése érdekében. Kiállítási standjukon központi szerepet kap a New Holland T6.180 Methane Power traktor Dynamic Command sebességváltóval, mely az iparág első és máig egyetlen CNG-meghajtású traktora. A modern erőgépet a New Holland 2019-ben mutatta be, mára pedig Európa-szerte elfogadták és használják az ügyfelek.

New Holland

Ez az iparág első és máig egyetlen CNG-meghajtású traktora – forrás: CNH

Hajtóanyaga, a hulladékból és biomasszából előállított biometán révén jelentősen csökkenthető a gép üzemeltetésével keletkező karbonlábnyom. Főleg akkor, ha a szükséges biometán a saját állattenyésztő gazdaságban keletkezik.


Franciaország jelenleg az első biometán-termelő Európában, több mint 650 emésztőgép kapcsolódik a gázhálózatba, amelyek 80%-a mezőgazdasági – s a következő 2 évben számos új projekt indul a metántermeléshez kapcsolódóan.

Az állati és szerves hulladék erjedése az üvegházhatású gázok egyik fő forrása, amely a Bennamann nevű brit startup által kifejlesztett technológiával üzemanyag-biometánná alakítható. A program célja a mobilitási célú energiatermelés, a vállalkozásban tavaly szerzett többségi részesedést a New Holland anyavállalata, a CNH.