Gázolaj árak 593 Ft Benzin árak 573 Ft EUR 381.68 Ft USD 354.36 Ft CHF 402.58 Ft GBP 444.64 Ft

Benzin árak

Az elmúlt években a világ számos országában jelentős változásokat tapasztaltunk a benzin árak alakulásában, melyek időről időre ingadoznak, és számos tényező befolyásolja őket. Ide tartoznak az olajpiaci körülmények, a globális kereslet és kínálat, a politikai feszültségek, és az általános infláció is.

Benzin hazai piaci átlagárának alakulása
Aktuális átlagár
573 Ft
Az ábra forrása:
KSH - Központi Statisztikai Hivatal

Az utóbbi időben az olajár emelkedése a benzináraknak az emelkedéséhez vezetett. Bár az olaj ára jelentősen csökkent a legutóbbi időszakban, de a benzinárak nem estek ilyen drasztikusan. Ennek az az oka, hogy a benzinár nem csak az olaj árától függ, hanem sok más tényezőtől is.

Benzin árak változása

A politikai feszültségek és a természeti katasztrófák is erősen befolyásolják a benzin árakat. Például, ha egy nagy olajtermelő országban politikai instabilitás vagy konfliktus van, az olajpiacok jellemzően az árak emelésével reagálnak.

Figyelje velünk az üzemanyagárak folyamatos változását a hazai piacon! Az Agroinform oldalán mindig megtalálja a gázolaj árak aktuális magyarországi literenkénti árának változásait is. Az üzemanyagárakra vonatkozó információk a Központi Statisztikai Hivatal jelentésén alapulnak.

A benzinárak központi szerepet töltenek be a közbeszédben Európa szerte és Magyarországon is, hiszen mind a külföldi üzemanyag árak, mind a hazai hírfolyam óriási hatással van az állampolgárok és a gazdasági szereplők életére.

EUR 381.68 Ft
USD 354.36 Ft
Az Agroinform Terménypiacok rovatának szakmai partnere:
AKI - Agrárközdasági Intézet
A repce tőzsdei ára enyhén emelkedett, a napraforgó ára stagnál
A repce tőzsdei ára enyhén emelkedett, a napraforgó ára stagnál
A szója ára körülbelül 30 százalékkal csökkent egy év alatt, a napraforgóhoz...
Hiába a remek hozam, feleannyit ér a kukorica, mint tavaly ilyenkor
Hiába a remek hozam, feleannyit ér a kukorica, mint tavaly ilyenkor
A kukorica betakarítása szinte teljesen befejeződött, 8,1 tonna a termésátlag.

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]