Gázolaj árak 599 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 380.95 Ft USD 350.51 Ft CHF 383.14 Ft GBP 432.71 Ft

Benzin árak

Az elmúlt években a világ számos országában jelentős változásokat tapasztaltunk a benzin árak alakulásában, melyek időről időre ingadoznak, és számos tényező befolyásolja őket. Ide tartoznak az olajpiaci körülmények, a globális kereslet és kínálat, a politikai feszültségek, és az általános infláció is.

Benzin hazai piaci átlagárának alakulása
Aktuális átlagár
617 Ft
Az ábra forrása:
KSH - Központi Statisztikai Hivatal

Az utóbbi időben az olajár emelkedése a benzináraknak az emelkedéséhez vezetett. Bár az olaj ára jelentősen csökkent a legutóbbi időszakban, de a benzinárak nem estek ilyen drasztikusan. Ennek az az oka, hogy a benzinár nem csak az olaj árától függ, hanem sok más tényezőtől is.

Benzin árak változása

A politikai feszültségek és a természeti katasztrófák is erősen befolyásolják a benzin árakat. Például, ha egy nagy olajtermelő országban politikai instabilitás vagy konfliktus van, az olajpiacok jellemzően az árak emelésével reagálnak.

Figyelje velünk az üzemanyagárak folyamatos változását a hazai piacon! Az Agroinform oldalán mindig megtalálja a gázolaj árak aktuális magyarországi literenkénti árának változásait is. Az üzemanyagárakra vonatkozó információk a Központi Statisztikai Hivatal jelentésén alapulnak.

A benzinárak központi szerepet töltenek be a közbeszédben Európa szerte és Magyarországon is, hiszen mind a külföldi üzemanyag árak, mind a hazai hírfolyam óriási hatással van az állampolgárok és a gazdasági szereplők életére.

EUR 380.95 Ft
USD 350.51 Ft
Az Agroinform Terménypiacok rovatának szakmai partnere:
AKI - Agrárközdasági Intézet
Eddig süllyedtek az árak az olajnövények piacán
Eddig süllyedtek az árak az olajnövények piacán
A szója, a repce és a napraforgó ára is lejtmenetben.
Még tovább csökkenhet a búza világpiaci ára – hol lesz a vége?
Még tovább csökkenhet a búza világpiaci ára – hol lesz a vége?
Az egy évvel ezelőttihez képest közel 20 százalékkal alacsonyabb a búza termelői...

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]