Kedd

A felhősebb nyugati tájak kivételével a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon lehet csapadék, majd délután délnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és zivatarrendszer érkezik, amely idővel északkelet felé helyeződik át. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon heves zivatar is valószínű. Zivataroktól függetlenül megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, de a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb maradhat az idő.

Szerda

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat. Hajnalban 10, 17, délután 21, 28 fokot mérhetnek, nyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Csütörtök

A gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, majd éjjel erősen felhős területek is lesznek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A többnyire nyugati, északnyugati irányú szél időnként megélénkül. Zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9, 16, délután 22, 27 fok valószínű.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Varjas Norbert