Gázolaj árak 604 Ft Benzin árak 577 Ft EUR 378.93 Ft USD 348.07 Ft CHF 400 Ft GBP 441.89 Ft

Csapadéktérkép

A csapadéktérkép egy olyan radarkép, amely egy adott területen vagy régióban mutatja a csapadék eloszlását. Az ilyen térképek általában az egyes területekre eső átlagos csapadékmennyiséget mutatják különböző színekkel, ami lehet eső, hó, jégeső vagy egyéb csapadékforma.

Időjárás előrejelzés - Perc
A napi csapadék térkép az aznap, 24 óra alatt várható csapadék mennyiséget mutatja milliméterben a 19 vármegyeközpontra vonatkozóan. A további településekre vonatkozóan szín mutatja a várható csapadék mennyiséget (a zöld 0-3 mm, a sárga 3-7 mm, a narancssárga 7-12 mm, a piros az ennél nagyobb mennyiséget jelöli).
aprec
A következő 6 nap (144 óra) alatt várható összes csapadék mennyiséget mutatja meg. Ez a megyeközpontok esetében számokkal (mm) jelenik meg, a többi település esetében színekkel történik a jelölés.
pet
A potenciális párolgás (PET) az aznapi, 24 óra alatt várható víz párolgás mennyiségét fejezi ki milliméterben. A megyeközpontokra pontosan számosítva, egyéb településeken pedig a színek használatával történik a jelölés (a sötétkék 0-1 mm, a világoskék 1-2 mm, a zöld 2-3 mm, sárga 3-4 mm, piros 5-6 mm).

Országos csapadéktérkép

A csapadéktérképek segítségével nyomon követhető a csapadék időbeni változása, és összehasonlítható a hosszú távú átlagokkal és trendekkel. A csapadék térképek kiemelten fontosak a mezőgazdaságban, a vízgazdálkodásban, és az időjárás előrejelzésben is.

A csapadéktérképek készítésének egyik legfontosabb eszköze a radarkép. A felhőkép segítségével a meteorológusok azonosíthatják a csapadék mennyiségét és eloszlását, valamint képet kaphatnak a csapadék mozgásáról széltérkép készítésével. A radarképek segítségével a meteorológusok pontosabb előrejelzéseket tudnak adni az időjárási viszonyokkal kapcsolatban.Időjárás előrejelzés

3 napos időjárás-előrejelzés: nyugodtabb, de hideg idő várható
Időjárás: megdőlt a mai melegrekord
Időjárás: megdőlt a mai melegrekord
Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, de az ország nagy...
Kettészakad az ország: egyik vármegyében hóesés, másikban +18 fok várható

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]