Szombat

Felhős-napos idő várható. Késő délután egy hidegfront érkezik, amely mentén többfelé kell számítani esőre, záporra, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. A magasabban fekvő helyeken havas eső is lehet. Napközben a szél nagy területen megélénkül, megerősödik, majd délután főként északnyugaton és a Balaton térségében viharossá is fokozódhat.

A maximum-hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap

A hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távolodik, mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Általában többórás napsütés is valószínű. Szórványosan előfordul eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz.

A minimum-hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Hétfő

Többnyire gomolyfelhős-napos idő várható. Helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar előfordulhat. A szél élénk, többfelé erős lesz.

A minimum-hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, a derült, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Almási Áron