Szerda

Gomolyfelhős-napos idő várható, majd délutántól délnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunától keletre – valószínű zápor, zivatar. A szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A maximum-hőmérséklet általában 22 és 24 fok között alakul.

Csütörtök

Az ország délnyugati harmadán-felén vastagabb, zártabb felhőzet zárja el a napsütést. Ezeken a tájakon kisebb eső, zápor előfordulhat, máshol a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő ígérkezik csapadék nélkül. A szél többfelé megerősödik.

A minimum-hőmérséklet főként 8 és 15 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet. A maximum-hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, a délnyugati tájakon lesz a hűvösebb.

Péntek

Egy hidegfront vonul át felettünk. Sokfelé várható zápor, zivatar, a zárt felhőzetből tartós eső is. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A szél gyakran megélénkül, olykor megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de a kevésbé felhős északkeleti vidékeken hűvösebb lehet. A maximum-hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lesz.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Bagosi Sándor