Szerda

Szakadozóban levő frontális felhőzet vonul át északnyugatról délkelet felé, mely előtt a köd, rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. A frontfelhőzetből az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható.

időjárás

Várható időjárás szerda délután – forrás: OMSZ

Csütörtök

Nagyobbrészt erősen felhős égre van kilátás – reggel, délelőtt délnyugaton és északkeleten néhol még párás, ködös maradhat az idő. Gyenge eső napközben is előfordulhat helyenként, majd estétől jobban növekszik a csapadék esélye. A délnyugatira forduló szél a nap folyamán egyre nagyobb területen megerősödik. A minimum-hőmérséklet -4 és +2, a csúcsérték 2 és 10 fok között alakul.

Péntek

Nagyrészt erősen felhős idő valószínű, hosszabb szakadozások inkább csak kevés helyen lehetnek. Többfelé valószínű csapadék: az északkeleti harmadban kissé növekszik a vegyes halmazállapotú csapadék esélye, másutt az eső a legvalószínűbb. Nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban általában -2, +6, délután 5, 11 fokot mérhetünk.

A fronthelyzet alakulásáról ebben a videóban van szó részletesen:

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

 

Indexkép: pixabay