Hétfő

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határmentén gyenge csapadék sem zárható ki. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Kedd

Derült, napos idő várható, helyenként gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. A keleti szél időnként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken hidegebb lehet. Délután 19, 26 fokot mérhetnek.

Szerda

Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. A csúcsérték 19 és 25 fok között várható.

traktor

Fotó: pixabay.com

Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk délnyugati, nyugati felén-harmadán. A délkeleti, keleti szél sokfelé megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban általában 8 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet. Délutánra 21 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Többfelé valószínű záporeső, zivatar. A délkeleti szelet sok helyütt erős széllökések kísérik.

A hőmérséklet hajnalban általában 9 és 14, a délutáni órákban 19 és 27 fok között várható.

Szombat

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Többfelé megerősödhet a délkeleti, déli szél.

Hajnalban 9, 16, a délutáni órákban 21, 28 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre, illetve fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, megerősödhet a déli, délnyugati szél.

A hajnali 9-16 fokról 21-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.