Ha te is unod már, hogy délutánra farkaséhes vagy egy tányér leves után, akkor itt az ideje egy kis trükköt bevetni – ráadásul olcsón! A dietetikusok szerint ugyanis van egy egyszerű, mégis szuperhatékony módja annak, hogy táplálóbbá tedd a kedvenc leveseidet: adj hozzá babot!

A babfélék – legyen az fehér, vörös, fekete bab vagy akár csicseriborsó – tele vannak élelmi rosttal, ami segíti az emésztést, stabilan tartja a vércukorszintet, és hosszabb ideig eltelít. Egy csésze főtt bab akár 15 gramm rostot is tartalmazhat, ami már önmagában is közel a napi ajánlott bevitel fele. Ráadásul a benne található növényi fehérje miatt vegetáriánus étrendben vagy húsmentes napokon is ideális választás.

A legjobb az egészben, hogy a bab szinte mindenféle leveshez illik! Dobj bele egy marékkal a zöldséglevesbe, gazdagítsd vele a paradicsomlevest, vagy készíts egy tartalmas babgulyást. Konzerv formában is elérhető, így gyors és kényelmes megoldás – csak ne felejtsd el leöblíteni, hogy csökkentsd a hozzáadott sót!

bab

A bab szinte bármelyik leveshez illik – Fotó: Shutterstock

Ha eddig azt hitted, a leves csak előétel lehet, akkor ideje újragondolni. Egy jól megkomponált, babbal dúsított leves önálló fogásként is megállja a helyét, ráadásul sokkal tovább laktat, mint egy sima zöldségleves. Adj neki egy esélyt, a gyomrod és az egészséged is hálás lesz érte!

Forrás: eatingwell.com

Indexkép: Pixabay