Mérföldkőhöz érkezett a magyar pálinkakultúra: a festői Sáppusztán működő pálinkafőzde elnyerte a rangos Great Taste Awards legmagasabb, háromcsillagos minősítését a 2025-ös megmérettetésen. Ez az elismerés az élelmiszeripar egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi díja, melyet kizárólag a legkiválóbb termékek kaphatnak meg.
A Miskolctól alig félórányira fekvő főzde Sárga Vilmoskörte pálinkája került be a világ elit klubjába, miután a több mint 14 300 nevezés közül mindössze 273 termék nyerte el a legnagyobb elismerést, a három csillagot. A Great Taste Awards-ot gyakran az „élelmiszeripar Oscarjaként” emlegetik, és zsűrijében több mint 500 nemzetközi szakértő vakteszt során bírálja el a versenyző termékeket – írta meg a novekedes.hu.
Tökéletes íz, illat és textúra: világszinten is kiemelkedő
A zsűrit kizárólag az íz, az illat és a textúra győzi meg – márkanév, csomagolás és marketing hatása nélkül. Az egycsillagos értékelés kiváló terméket, a kétcsillagos kiemelkedőt, míg a háromcsillagos értékelés a kivételes ízélmény szimbóluma.
A Sáppusztai Sárga Vilmoskörte pálinka mindezt elérte. Baranyay Barnabás, a főzde alapítója elmondta: bár több saját párlatuk is kapott már hazai díjakat, ebben a pálinkában érezték meg azt a nemzetközi átütőerőt, amely képes áthidalni a különféle ízléskultúrákat. Letisztult, elegáns és hamisítatlanul körtés karaktere könnyen befogadható azok számára is, akik még nem barátkoztak meg a pálinkával.
A zsűri méltatta az ital komplexitását, frissességét, selymes textúráját, valamint a puncsos melegséget és a krémes vaníliás jegyeket, amelyek még erőteljesebbé teszik a gyümölcs karakterét. Egy bíráló szavaival:
ez egy boldogító, felemelő ital, amely valóban piedesztálra emeli a vilmoskörtét.