Drágulni fog a kenyér – de mennyit?
Az idei év rosszabbul sikerült a földeken, mint a tavalyi, de nem lett annyira rossz, mint a tavalyelőtti.
Garázscégként indult, ma pedig már a magyar piacon bővít
Újfajta húskészítményekből álló e-mentes termékcsaláddal növelné forgalmát a magyarországi piacon a sepsiszentgyörgyi Bertis csoport – közölte a cég az MTI-vel.
Erősen csökken a húshelyettesítő termékek iránti kereslet
Ha ez így folytatódik, akkor hamarosan csődbe juthat az egyik legnagyobb gyártó.
A nagy kérdés: kell-e emelni a tojás árát?
Olcsó vagy drága a tojás? Talpon tudnak-e maradni a termelők a mostani árakkal is, vagy ősszel nem odázható tovább az áremelés?
Ha lenmagot adunk a sertések takarmányához, jobb lesz a hús minősége
Lenmaggal az egészségesebb és finomabb ételekért.
Tojás: olcsó szuperélelmiszer vagy veszélyes koleszterinbomba?
Elterjedt az a nézet, hogy a tojásfogyasztás szorosan összefügg a szívbetegségek kockázatával. Mi az igazság?
Mitől olyan különleges a kalocsai paprika, és hogyan vált világhírűvé?
Hazánk kulináris kincse, világhírű fűszernövény, a magyar gasztronómia jelképe.
Ezek a legegészségesebb halak, amiket rendszeresen kellene fogyasztanod
Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és más, az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak.
Te is erre a 4 dologra figyelsz, amikor sajtot vásárolsz?
A lakosság 92%-a tekinthető olyan sajtfogyasztónak.
Már nem az olívaolaj a király, valami más lelökte a trónjáról
Drágul az olívaolaj, ezért a legnagyobb előállítónak számító Spanyolországban is inkább alternatív lehetőséget keresnek helyette a fogyasztók.
Meddig maradnak megfizethetőek a fűszerek?
A klímaváltozás hátrányosan érinti a trópusi régiókat is, ami miatt veszélybe került a fűszertermelés.
Az ősi csemege, ami meghódította a világot
A pattogatott kukorica a megfelelő módon elkészítve nagyon egészséges, és még fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk.
Hogyan javítható a magyar élelmiszeripar teljesítménye?
Melyek azok a kulcsterületek, amelyekre fokozottan fókuszálni kell?
Nébih: sajtos kekszet hívott vissza a forgalmazó
A hivatal arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett élelmiszert ne fogyasszák el.
Miben más a konzerv hal, mint a friss?
Jótékony hatásaikat tekintve nem azonosak, de vannak más fontos tényezők is.
Újabb és újabb kellemetlen meglepetés vár minket a boltokban
Az elmúlt két hónapban ismét számos termék kiszerelése csökkent a magyar boltokban. A zsugorinfláció töretlenül halad előre.
Egyre több a fiatalok közt a rákos megbetegedés – ez az oka!
Egyes szakemberek az egészségtelen ételeket és a feldolgozott húsokat sejtik a jelenség hátterében.
Botrány a tojáspiacon! Túl alacsonyak a tojásárak?
A jelenlegi körülmények között nem tartható fenn az étkezésitojás-termelés?
Mutatjuk, mit jelent a "Helyben vagyunk" védjegy
Ez a védjegy a helyi termékek mögé felépített szolgáltatást, élményt minősíti.
Jobb az édesítőszer, mint a cukor?
Természetes és mesterséges édesítőszerek, előnyök és kockázatok. Mit mond a szakember?
Mit mond a tudomány az egyre divatosabb atlanti étrendről?
A mediterrán vagy az atlanti étrend egészségesebb?
Egy jó feketét? Tudtad, hogy ez is magyar találmány?
Bármilyen hihetetlen, az olasz eszpresszót egy magyarnak, a temesvári születésű Illy Ferencnek köszönhetjük.
Ezek lehetnek a jövő ételei
Ha a tudományon múlik, mi kerülhet majd a jövőben az asztalunkra?
Évente 4700-an halnak meg élelmiszer miatt
Pedig az Európai Unió rendelkezik a világ egyik legszigorúbb élelmiszerbiztonsági rendszerével.
Valami, amit eddig nem is sejthettél a sonkáról
A brit The Guardian-ben megjelent kutatási eredmény szerint már napi két szelet sonka elfogyasztása is 15%-kal növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Örökre eltűnhet a banán
Egy gombás fertőzés az 1950-es években már kiirtotta az akkor legnépszerűbb banánfajtát.
Nem minden egészséges, ami növényi alapú
Hogyan lehet egészségtelen, ami növényi alapú?
Mi a különbség a pasztőrözött, az ESL és az UHT tej között?
Mitől lesz tartós a tej?
Egy marhafajta, mely feláldozza magát azért, hogy nekünk tejet adjon
Az ember az egyetlen élőlény, amelyik rendszeresen egy másik élőlény tejét fogyassza. Hiába no: szeretjük, mindenféle formájában.
Ezért érdemes minél több lila zöldséget vagy gyümölcsöt enni
Nagyon gazdag forrásai az antociánoknak.
A kedvenc ételeinkről kell lemondanunk az EU szabályozás miatt
Minden az egészségünk megőrzése érdekében történik.
Érik már a feketeleves: a hőség miatt drágulhatnak ezek az élelmiszerek
A klímaváltozás kapcsán egyelőre csak a hőségtől szenvedünk, de eztán jön még a feketeleves.
Csak Miskolcon 3000 szelettel terveznek az ország tortájából +VIDEÓ
Szerte az országból többszáz cukrászda jelezte, hogy szeretne az ország tortája készítői és árusítói közé tartozni.
Kiemelt témáink
- AKG
- baromfi
- gazdálkodási napló
- búza
- fiatal gazda
- PREGA
- gazdaságátadás
- AÖP
- gyümölcstermesztés
- jogszabály
- kukorica
- közös agrárpolitika
- legeltetés
- madárinfluenza
- napraforgó
- no-till
- növényvédő szer
- ökológiai gazdálkodás
- repce
- sertés
- sertéspestis
- szarvasmarha
- szőlő
- talaj
- termőföld
- TMR
- ukrajna
- zöldségtermesztés
- drón