Hétfőn még napos lesz az idő, kedden újabb hidegfront érkezik élénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 fok körül alakul.

Hétfő: napsütéses hétkezdet

Hétfőn a fátyol-, majd a déli óráktól képződő gomolyfelhők mellett napos idő valószínű. Északkeleten, keleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, több helyen - főleg a Dunántúlon - megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Kedd: hidegfront a láthatáron

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett főleg az északi vidékek fölött vastagabb felhőtömbök jelenhetnek meg. Egyre többfelé várható zápor, zivatar, reggel, délelőtt főleg az északi tájakon, később már másutt is. A zivatarokat átmeneti szélerősödés kísérheti, ezektől függetlenül elsősorban az ország déli felén élénkülhet meg több helyen a nyugati szél, amely a nap folyamán észak felől egyre nagyobb területen északira, északkeletire fordul.

A minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délután átlagban 22 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban felhős tájakon ennél azonban több fokkal hűvösebb lehet.

Szerda: északon felhős, délen napos

Szerdán északon vastag és zárt felhőtömbök boríthatják be az eget, csak rövid napos időszakokkal, míg délen több napsütés várható. Az ország több részén lehet esőre, záporra, délen zivatarra számítani. Utóbbi esetében erős széllökésekkel is számolhatunk. A zivataroktól függetlenül sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható, míg délután 15 és 21 fok közé melegszik a levegő. Délen, délkeleten ennél egy-két fokkal melegebb sem kizárt.

Csütörtök: csökkenő felhőzet

Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, napközben sok napsütésre van kilátás. Délkeleten és keleten lehet több felhő. Kis számban záporok, zivatarok is csak arrafelé fordulhatnak elő. Nagy területen élénkül meg az északi, északkeleti szél, elsősorban zivatarok környezetében átmeneti erős lökések is előfordulhatnak.

A hajnali 5-12 fokról 19-24 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: sok napsütés

Pénteken a fátyolfelhők és a gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű, néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad az északi szél. Hajnalban 5-12, délután 20-24 fok várható.

Szombat: egy kis szél

Szombaton szintén sok napsütésre, kevés felhőre kell számítani. Csapadéknak kicsi az esélye. Időnként élénk lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Hajnalban 6-13, délután 20-24 fok várható.

Vasárnap: tavaszias hétzárás

Vasárnap a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadéknak kicsi az esélye. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 8-14, délután 20-25 fok között valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.