A Case IH – mint azt a gyártó globális honlapján közölte – az Agritechnica 2023-on mutatta be a nagyközönségnek a Bálázó Automatizálást, amely zökkenőmentes munkavégzést és nagy hatékonyságot biztosít a bálázás során. Az újgenerációs integráció a traktorokat és a bálázókat a legjobb teljesítmény érdekében kapcsolja össze akkor, amikor az a legfontosabb.

Monte Weller, a Case IH Global termékmenedzsere azt mondta: "A növekvő üzemanyagköltségek, a képzett munkaerő hiánya és a kiszámíthatatlan időjárás nyomása mellett a gépkezelőknek a mezőn eltöltött idejük alatt csúcsteljesítményt kell nyújtaniuk. Ennek érdekében alkottuk meg a Bálázó Automatizálás megoldásunkat."


Ennek segítségével egységes, csúcsminőségű bálák készítésére nyílik lehetőség. Hogy hogyan? Az automatizálási technológia jelet küld a traktornak, hogy az optimális rendfelszedéshez és a bálák képzéséhez igazítsa a sebességet. Az eredmény nyugodt, zökkenőmentes munkavégzés, mivel az automatizálás az igényekhez igazodva növeli a teljesítményt, kiküszöböli az elakadásokat és csökkenti az üzemanyagfogyasztást.


Emellett a Case IH Bálázó Automatizálás előnyt jelent a gépkezelőknek a nagyobb kényelem és az alacsonyabb stressz révén is. A könnyen használható technológia optimalizálja a traktor irányítását, segítve ezzel a bálázó teljesítményének maximalizálását.

bálázó

Az új Bálázó Automatizálás elérhető lesz minden Case IH LB6 sorozatú és 2024-es LB4 sorozatú bálázóhoz – forrás: case ih

"Lehetőség van távolról ellenőrizni a munkát, időben felmérni a szervizszükségleteket és az adott terület, vagy az éppen aktuálisan végzett munka alapján tárolni és bármikor újra elővenni a bálaadatokat – ideértve a bálasúlyt, nedvességtartalmat, bálasűrűséget. Nem kell a vezetőülésben ülnöd ahhoz, hogy tudd, ezek mennyire jó dolgok."– mondta Weller.

Indexképünk forrása: Case IH