Az új abroncskínálat főbb jellemzői a 7 új futófelület, kimondottan az erdészeti igénybevételekre – főleg az északi országok számára, havas, sziklás terepre –, a talajvédelem a gyakorlatban (ma már itt is kiemelt szempont a talajtaposás), illetve ez az első, mindössze 2,5 bar nyomással használható típus az erdőben.

Alliance 344 Forestar ELIT: Teljesítmény és talajvédelem

Az Alliance 344 Forestar ELIT korszerű, alacsony nyomású gumiabroncs kitermelő gépek és kiközelítő gépek számára, az újdonságok 2,5 baros "főszereplője". A kiállítás és a fejlesztések középpontjában az erdőtalajokkal kapcsolatos tudatosság növelése és a talajvédelmet biztosító fejlett technológiák állnak.

A 344 Forestar ELIT továbbfejlesztett konstrukcióval és rugalmas, erős oldalfalakkal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs feleakkora levegőnyomással ugyanolyan terhelést viseljen el, mint egy szabványos erdészeti gumiabroncs. Nagy felfekvőfelületet kínál, ami alacsony talajtömörödést és kényelmes vezethetőséget nyújt a gépkezelő számára, ugyanakkor nagy vonóerőt biztosít, csökkenti az üzemanyagköltségeket, és növeli az általános termelékenységet.

A 344 Forestar ELIT-et úgy tervezték, hogy minden terepviszonyok közepette használható legyen, tereplánccal vagy bogie-lánccal vagy anélkül, és 750/55-26.5 méretben kerül piacra.

abroncs

abroncs

Alliance 344 Forestar ELIT – fotók: www.yokohama-oht.com

Alliance 643 Forestar III: Maximális terepkompatibilitás

A 710/45-26.5 méretű Alliance 643 Forestar III abroncsot maximális terepkompatibilitásra tervezték. Még kijárt keréknyom nélkül is kivételes tapadást biztosít szélsőséges erdészeti körülmények között, konstrukciója kiváló defektállóságot és nagy teherbírást biztosít, rugalmas szerkezetével. A futófelület mintázata fokozza a terepkompatibilitást és az általános oldalirányú stabilitást. Továbbá kiváló öntisztulással és tapadással rendelkezik.

ab

abroncs

Alliance 643 Forestar III – fotók: www.yokohama-oht.com

Alliance 644 Forestar III: Alacsony talajnyomás

Fokozott tapadást és nagy vonóerőt biztosít, speciális kettős bordaszöggel tervezett és továbbfejlesztett szerkezettel rendelkezik, amely egyben defektállóságot és nagy teherbírást biztosít, s egyben növeli a stabilitást is.


Széles futófelülete nagy felfekvésű, ezért alacsony talajnyomást eredményez. Tulajdonságai egyaránt alkalmassá teszik kitermelő és kiközelítő gépekhez, de pótkocsikon történő alkalmazásra is. 710/45-26,5 méret kerül forgalomba.

abroncs

Alliance 644 Forestar III – fotók: www.yokohama-oht.com

Alliance 343 Forestar: Kiváló tapadás

Ez a flotációs gumiabroncs kifinomult konstrukciót képvisel az erdészeti gépek, például a harvesterek és a forwarderek számára. Futófelületét széles és robusztus, alacsony szögben elhelyezkedő bütykök jellemzik, amelyek kiváló tapadást biztosítanak változatos erdészeti terepeken. A vezető bogie-lánc-gyártók által meghatározott, ismert, szabványos kialakítással rendelkezik.

abroncs

abroncs

Alliance 343 Forestar – fotók: www.yokohama-oht.com

Alliance Agro Forestry 333: Vonóerő és stabilitás

Kimondottan az erdészeti traktorokhoz – első és hátsó kombinációval –, valamint forwarderekhez is alkalmas, agrárerdészeti gumiabroncs. A speciálisan kialakított futófelületi sarkantyúprofilja az átfedő középső sarkantyúval nagy stabilitást biztosít az egyenetlen felületeken, és a legkülönbözőbb terepviszonyokhoz teszi alkalmassá. A sarkos és agresszív vállak mellett az abroncs nagy csúszásmentes mélysége (NSD – non skid depth) megbízható vonóerő-átadást biztosít.

abroncs

Alliance Agro Forestry 333 – fotó: www.yokohama-oht.com

Alliance 342 Forestar: Flotációs gumiabroncs erdészeti traktorokhoz

Ez a termékcsalád kitermelő és kiközelítő gépek, valamint erdészeti traktorok számára lett kifejlesztve, s egyben lefedi az erdészeti traktorokhoz való teljes flotációs radiálszegmenst is. Különleges futófelület-mintázata kiváló vonóerőt, tapadást és megbízhatóságot nyújt, különösen lejtős területen történő munkavégzéskor. A futófelületi mintázatot a vállakon található kis sarkantyúk erősítik. Az oldalfalszerkezet speciális keveréke nagy stabilitást biztosít még nagyobb oldaldőlés esetén is.

abroncs

abroncs

Alliance 342 Forestar – fotók: www.yokohama-oht.com

Alliance 328 Flotation: A nehéz terhek mestere

Az aktuális újdonságok kínálatát ez a nagy felfekvőfelületű gumiabroncs teszi teljessé: nehéz terhek nehéz körülmények közötti szállítására tervezték.

Erdészeti pótkocsikra szerelve jobb stabilitást biztosít, mint az ikerabroncsos konfiguráció, és a sárlerakódás, fa- vagy kőbeszorulástól sem kell tartani. Továbbá jobb menetkomfortot, nagyobb mozgékonyságot, jobb öntisztulást és jobb általános teljesítményt nyújt közúton.

ababroncs

Alliance 328 Flotation – fotók: www.yokohama-oht.com

Forrás: www.yokohama-oht.com