Többrendbeli csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 22 éves férfinak és 21 éves nőnek, akik a tavalyi év végén valótlan gépjármű-hirdetésekkel három vevőt is megkárosítottak – írja a vaol.hu.

online hirdetés

Három embert is megkárosítottak – fotó: pixabay.com

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint 2023 decemberében a két, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező elkövető elhatározta, hogy valótlanul gépjárműveket hirdetnek eladásra az egyik internetes oldalon, s ezáltal jogtalan haszonra tesznek szert.

A 320 000 forintos vételáron közzétett személygépkocsi-hirdetésükre jelentkező férfi előlegként 100 000 forintot utalt az álnéven bemutatkozó, és magát rendőrnek kiadó férfi által megjelölt bankszámlaszámra, azonban a gyanúsított a pénz átutalását követően a sértett számára elérhetetlenné vált.


Hasonlóan járt az a két másik sértett is, akik egy 550 000 forintért meghirdetett kerti traktort szerettek volna megvásárolni.

Egyikük a teljes vételárat, míg a másik vevő 250 000 forint előleget utalt át az álnéven bemutatkozó gyanúsítottaknak. A 22 éves férfi az egyik alkalommal ez esetben is rendőrtisztnek adta ki magát, míg társa – a bizalom elnyerése érdekében – valótlanul doktori titulust használt. A gyanúsítottak hasonlóan a személygépkocsihoz, a traktorral sem rendelkeztek, és a pénzösszegek átutalását követően elérhetetlenné váltak – olvasható a vaol.hu cikkében.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatásukat, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges – közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.