Szerda

Az ország keleti felében több, míg a Dunántúlon kevesebb fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a többórás napsütést. Legnagyobb eséllyel keleten és a Duna vonalában elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Délnyugaton és északkeleten feltámad a nyugatias szél, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között várható, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb hőmérsékleteket – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Csütörtök

Reggel, délelőtt az ország nagy részén még kevés lesz a felhő. Napközben egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul északnyugat felől délkeleti irányba. A front mentén többfelé várható záporeső, zivatar. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, majd a szél északnyugatira fordul és mérséklődik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum-hőmérséklet általában 1, 7, a maximum 15, 20 fok között valószínű, északnyugaton már a déli óráktól hűlni kezd a levegő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Sándor Gergely