Időpont: 2024. február 22.

HelyszínNovotel Budapest City & Budapest Congress Center

Fő célközönség a jelenlegi üzemeltetők, a leendő beruházók, a mezőgazdasági és állattenyésztési szektor képviselői, az energiaipari és energetikai szakemberek, valamint a jelenlegi kutatási irányok iránt érdeklődők.

Részletes program IDE kattintva olvasható.

biocont

Forrás: Voltrack Cégcsoport

Az esemény keretein belül a következő témákba biztosítanak betekintést:

 • Beruházások megvalósíthatósága

  • A konferencián a jelenleg is sikeres biogázerőmű üzemeltetők sikertörténeteit lehet meghallgatni Az előadások keretein belül szó lesz többek között az elmúlt 20 év tapasztalatairól, valamint a biogáz üzemek tervezésének és engedélyezésének sajátos folyamatairól. Betekintést kapható az új projektek finanszírozási kihívásaiba, továbbá a hazai biogáz ipari stratégia kulcskérdéseibe.

 • Körforgásos gazdaság, biogáz, biometán

  • A szekcióban a hazai biometán-termelés gazdaságosságairól és megvalósíthatóságáról lesznek előadások. Bemutatásra kerülnek gyakorlati lehetőségek biometán exportra, valamint a power-to-gas technológiával is meg lehet ismerkedni. Emellett figyelmet kap a biometán áruszállításban való alkalmazhatósága és a megújuló gázok származási garanciája.

 • Technológia és üzemeltetés

  • A szekcióban első kézből lehet hallani az üzemeltetési tapasztalatokról és technológiai sajátosságokról, valamint számos olyan lehetőségről, amelyek segítségével hatékonyabban és  jövedelmezőbben lehet üzemeltetni a biogáz üzemeket. Ezen túl bemutatásra kerül a fermentációs maradék kezelésének egy eredményes módja, amellyel a zöld körforgásban való részvétel növekedhet.

 • Energiapiaci értékesítés

  • A biogázt hasznosító gázmotorok fő szerepe a szerves hulladékok és melléktermékek energetikai hasznosítása: villamos energia és hőenergia termelése. Ezen szekció célja, hogy bemutassa, hogy a biogáz üzemek számára is nagy potenciált rejt a villamosenergia piac. Lehetőség van direkt értékesítésre, emellett kiegyenlítő szabályozási piacon is részt tudnak venni nagy terhelési gradiensük miatt, ezzel növelve a villamosenergia-rendszer rugalmasságát, segítve a megújulók rendszerének integrációját.

 • Kitekintés - kutatási és fejlesztési irányok

  • Az ország neves egyetemeinek és intézményeinek kutatói nyújtanak betekintést kutatási, fejlesztési területeikbe, valamint már most előre tekinthetünk a jövő várható technológiáiba.

További információt a honlapon talál, jelentkezni pedig ide kattintva tud.

A konferencia főszervezői, a Voltrack Cégcsoport, az Energetikai Szakkollégium és a Kapacitás Energia Kft.