Megjelent a sokak által várt "Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása" "(KAP-RD04A-RD04B-1-24) és a "Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása" (KAP-RD04a-RD04b-2-24) pályázat. Előbbi pályázat főleg a nagyobb élelmiszeripari vállalkozásoknak szól, utóbbi pedig a kisebb vállalkozások számára igényelhető. A felhívások még társadalmi egyeztetésen vannak, de a szövegük ismert, így beszélni már tudunk róla.

A pályázatok célja az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése, a mezőgazdasági termékek értéknövelése és a piacra jutásának elősegítése technológiai fejlesztésekkel. Továbbá kiemelt cél az energia-önellátás növelése és az energiafüggőség csökkentése, mindezt környezetbarát technológiák alkalmazásával.

A "Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása" pályázatban az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 200 millió Ft - 5 milliárd forintig terjedhet, célterülettől függően. A "Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása pályázatban" pedig az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb 200 millió Ft.

Jelentkezz a webinárumunkra és tudj meg mindent a pályázatokról!

Az Agroinform által szervezett "Élelmiszeripari pályázatok Foodinform webinárium" a fenti pályázatokkal foglalkozik április 11.-én. Töltsd ki az alábbi űrlapot és jelentkezz! A részvétel ingyenes.


A webinárium részletes programja:

9:00 Köszöntő

9:10  Élelmiszeripari beruházási pályázatok 2024-ben — Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára

9:30 Ökológiai termelési módszerek bevezetése, tanúsítása – Nagy László Bendegúz szakmai vezető helyettes, Bio Garancia Kft.

9:45 ÉLIP feldolgozó üzemek fejlesztése a gyakorlatban: pályázatírás, menedzsment, finanszírozás – Kasza Sándor ügyvezető, Inno-Szinergia Kft. – az Omega-csoport tagja

10:00 Pályázunk, fejlesztünk, digitalizálunk – de mit is? Folyamatok automatizálása és nyitott adatkommunikáció globális szabványokkal — Vatai Krisztina szolgáltatásmenedzsment vezető, GS1 Hungary

10:20 Kérdések válaszok

További információt kaphatsz az Inno-Szinergia Kft.-től az alábbi előminősítési űrlap kitöltésével.