Az Agroinform Piacterén nemcsak gépeket és ingatlanokat lehet találni, hanem sok minden mást, például állatokat is. Szarvastól a nyúlig mindenféle két- és négylábú fellelhető itt, érdemes időt szánni a böngészésre.

Ha valaki türelmes, találhat ilyen cukiságfaktor-gyanús hirdetéssel is, melyben egy szőrös-bozontos (piszén pisze) skót felföldi bikaborjút kínálnak megvételre Tolna vármegyében, Hőgyészen.

Skót felföldi marha

Olyan kis cukipofa, igaz?! – forrás: Agroinform

A hirdetés szövege szerint a borjú eredeti skót felvidéki apától és anyától származik, a szülők is a farmon élnek, tehát megtekinthetők. 2023. július 20-án született, kezes és hozzászokott a gyerekekhez. Állattenyésztési útlevele van, szállításáról – természetesen – a vevőnek kell gondoskodnia.

Skót felföldi marha

Ha felnő, testsúlya 400-900 kilogramm is lehet – forrás: Agroinform

A skót-felföldi marha vagy röviden csak skót marha a szarvasmarha egyik ősi típusú fajtája. Nagy testű, robusztus felépítésű, hosszú szőrű állat, marmagassága 90-110 centiméter körül van. Testtömege 400-900 kilogramm is lehet. Testfelépítése a ridegtartáshoz és a hosszú, olykor igen kemény telek emberi segítség nélküli átvészeléséhez idomult. Inkább húshasznú fajta, viszonylag kevés tejet ad.