A kérdés általában a szervezők engedékenysége és a pilóták bátorsága. Az alábbi videókban egyikből sincs hiány.

Augusztus elején rendezték meg a 14-ik versenyt

Csehországban, Janov városában több mint tíz évvel ezelőtt, 2009-ben rendezték meg az első traktorversenyt, amely annyi látogatót vonzott, hogy azóta minden évben megtartják, hiszen népszerűsége azóta is töretlen.

Az első versenyek többé-kevésbé még a helyi pilótákról szóltak, ahol a résztvevők ismerték egymást, így szerették volna összemérni tudásukat és gépük erejét.

Azóta már a verseny minden évben rekordot dönt a nevezők és a látogatók számának tekintetében is.

Még egy júliusi verseny, ahol nagyobb kategóriák mérték össze erejüket és tudásukat

Ahogy a fenti videóban is látszik, itt már komolyabb erőgépek versenyeztek egymással, melyeket a hengerek száma és a lóerők szerint kategorizálva engedtek a terepre. Traktorok sprintje, hegymenet a csúcsra, terheléses verseny, sőt még gyerekeknek szóló versenyekkel is készültek a szervezők.

Ezt a futamot ugyancsak Csehországban rendezték, Šumavské Hoštice településen, ahol összesen 420-an élnek, így egy-egy ilyen rendezvényen sokkal több a látogató és a versenyző, mint a helyi lakos.

Egyébként a versenyen mivel sokan indulnak átalakított traktorral a szervezők idén bevezettek egy „self-made" azaz saját gyártású kategóriát.

De azok sem unatkoztak, akik a sáros terep nehézségeivel akartak szembenézni

VIII. Zákányszéki TraktorShow

Traktorbemutatókból hazánkban sincs hiány, az érdeklődők számos program közül választhatnak, ha közelebbről is szeretnének megismerkedni ezekkel a gépekkel. Ilyen volt a VIII. Zákányszéki TarktorShow is, aminek a története 2014-re nyúlik vissza.

Azóta a térség közkedvelt és meghatározó programjává nőtte ki magát ez a kezdetben még csak a falunap kísérő programjaként indult kezdeményezés.  Az eseményen évről-évre nő a traktorok és az érdeklődők száma, köszönhetően annak, hogy a szervezők valamennyi korosztálynak kínálnak színes programokat.

Mi is kilátogattunk a rendezvényre, nézd meg az ott készült videóinkat!

Indexképek: Traktoriáda Šumavské Hoštice 2022