gyomfésű

A LEMKEN gyomfésű mechanikus módon, kifinomult technológia alapján irtja a gyomokat – fotó: LEMKEN Hungária Kft.

A különféle szántóföldi növények növekedési ciklusa során a boronákat számos fontos feladat elvégzésére használják: a gyomirtásban a különböző vegetációs szakaszokban irthatják a gyomnövényeket és lazítják a talajt. Ez nemcsak segíti a növényvédő szerek használatának csökkentését a növényvédelemben, hanem pozitív hatással van a talajra is, mivel a levegőztetés erőteljesen befolyásolja a nitrogén mineralizációját. A boronálás ezen kívül elősegíti a gabonafélék bokrosodását, és pozitív hatással van a vízháztartásra.

Messze a leghatékonyabb

Annak érdekében, hogy a munka még átláthatóbb legyen, a LEMKEN gyomfésű vázszerkezete négy tartógerendelyt kapott. A fogak egyedülálló, 31,25 mm-es osztástávolságával és a 8 sorba rendezett boronafogakkal ez a gyomfésű szinte eltömődés nélkül dolgozik, így a munka még hatékonyabb lehet.

gyomfésű

Forrás: LEMKEN Hungária Kft.

A lehető legkönnyebb és olyan nehéz, amennyire szükséges

Átgondolt kialakításának köszönhetően ez a gyomfésű rendkívül stabil, ugyanakkor a lehető legkönnyebb. Alacsony súlya ellenére boronafoganként akár 5 kg-ot is elérő optimális talajnyomás állítható be, ezáltal kiváló eredményt biztosít.

gyomfésű gyomnövények ellen

Forrás: LEMKEN Hungária Kft.

Egy sokoldalú megoldás

A LEMKEN-nél nem különálló munkalépésekben gondolkodunk, hanem a mezőgazdasági folyamatok teljes ciklusát és minden oldalát figyelembe vesszük. Az eredmény egy sor átfogó megoldás, amelyek tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz.

A hatékony gyomirtás nem korlátozódik a gyomfésűk vagy sorközművelő gépek optimális alkalmazására, hanem minden rendelkezésre álló mechanikai eszközt felhasznál. A LEMKEN gyomfésűvel és a Steketee sorközművelő gépekkel bezárjuk a kört a jövő gyommentes, korszerű növénytermesztése számára. Ez összhangban van az Önöknek tett ígéretünkkel: kiváló minőségű, korszerű és hatékony gépeket kínálunk ahhoz a gazdálkodáshoz, amely egyszerre jövedelmező és fenntartható.

A LEMKEN gyomfésű 2024-től lesz elérhető.

gyomfésű

AMI BENNÜNKET MOTIVÁL: AZ ÖN SIKERE!

További információ a Lemken gépekkel kapcsolatban:

Póczik Balázs
Tel: +36 30 748 5380
E-mail: poczik@lemken.com

Gangl János
Tel: +36 30 852 5787
E-mail: j.gangl@lemken.com

https://lemken.com/hu/

lemken logó