Samson PG hígtrágyakijuttató tartálykocsi

A PG hígtrágya tartálykocsik olyan professzionális felhasználóknak készülnek, akik magas elvárásokat támasztanak a kiváló minőség, a rugalmas felhasználás és a költséghatékonyság területén.

A SAMSON hígtrágya tartálykocsik 15.000 literestől 35.000 literesig rendelhetők. A 16, 18 és 20 köbméteresek kéttengelyes, míg a 21, 25, 28, 31 és 35 köbméteresek három tengelyes változatban készülnek. A gépek a számos különböző opcionális felszereltségnek köszönhetően pontosan az egyedi vevői igényekhez igazíthatók, s igaz ez a kijuttató és bemunkáló egységekre is. Ez biztosítja a tökéletes összhangot a felhasználói igény és az azt kiszolgáló gép, valamint a különböző gépegységek között.

A kijuttató egységek az egyszerű ütközőlapostól, az ejtőcsövesen át a tárcsás vagy kapás bedolgozó egységekig terjednek, munkaszélességük akár 30 m is lehet. A kocsik akár hidraulikus kerékhajtással is felszerelhetők, jelentősen csökkenthető ezáltal a traktor szlipje és vonóerőigénye.

tartálykocsi

A gép kijuttató egysége akár 30 m is lehet

A gépek fedélzeti elektronikája a hagyományos traktorhidraulikáról vezérelhető alaprendszertől a legkorszerűbb ISOBUS-os megoldásig terjed, melynél akár NIR szenzor is rendelhető, és így tökéletesen illeszthető a precíziós gazdálkodás rendszerébe.

A hígtrágyakijuttató tartálykocsikat homokfúvás után poliuretán lakkal kezelik, alapozóval és védőréteggel látják el kívülről, míg a belső kezelés a homokfúvást, az alapozást és az Epoxy réteg felvitelét tartalmazza. Ezáltal a tűzihorganyzott tartályokhoz képest lényegesen ellenállóbb és hosszabb életű gépet kap a felhasználó. Másik egyedülálló jellemzőjük, hogy a SAMSON PG kocsik esetében nem vákuum tartálykocsikról van szó, a kocsi megtöltését egy Venturi-cső elven működő un. ejektor végzi, tehát nem vákuumszivattyú. A feltöltés is sokféleképp történhet (un. külső töltőcsatlakozó, ejektor, SAP-kar, szivattyútorony, stb.).

Samson SP trágyaszórók

SAMSON SP 9-15 gépeket felhasználókkal szoros együttműködésben alakította ki a gyár, hogy bármilyen szórható anyag esetén megfeleljenek az általuk támasztott követelményeknek. Az összes SAMSON trágyaszóró speciális svéd DOMEX® acélból készül, mellyel a gép élettartama lényegesen hosszabb, a gépek önsúlya pedig lényegesen kisebb. A függőleges szóróhengerek kiforrott konstrukciója hosszú évek alatt bizonyította a minőségét és a megbízhatóságát.

trágyaszóró

A DOMEX® acélnak köszönhetően a gép élettartama lényegesen hosszabb, a gépek önsúlya pedig lényegesen kisebb

A SAMSON saját gyártmányú hajtóműve és a kihordólánc hidraulikus hajtása elég erős ahhoz, hogy a legnehezebb és tömör állagú anyagokat is tökéletesen szórja ki. Az almostrágyát közvetlenül az istállóból hordva is kiszórhatjuk, a száraz szalmás trágya vagy a száraz, hosszú szálú szalmás csirketrágyát is problémamentesen kijuttatható, de nem okoz gondot a mésziszap vagy különböző hamufélék kiszórása sem.

A SAMSON szórórendszere 40-50%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos vízszintes fekvésű terelőlapos szóróhengerek.

Az SP gépek szóróberendezése két függőleges szóróhengerből és állítható terelőlapokból áll. A 12 méteres sávban kiszórandó anyag mennyisége 4 t/ha és 70 t/ha között precízen beállítható. A SAMSON szórógépek kaparóláncos kihordója a plató 95%-át lefedi. 32 mm magas L-profil kaparólécek biztosítják a rakomány egyenletes továbbítását. A láncvezetők megemelik a láncokat, így azok nem érnek a platóhoz, ezzel a láncok kopása minimális lesz. Az Evart-rendszerű láncok nyúlása minimális, esetleges hiba esetén is könnyen szerelhetők, cserélhetők. A kihordólánc sebessége fokozatmentesen állítható, ami garantálja a precíz adagolást, a hajtószerkezetet túlnyomásvédő szelep óvja a túlterheléstől.