A halgazdálkodásra jogosultak közül már többen rendelkeznek drónokkal, melyeknek alkalmazásával korábban is többször jártak sikerrel a halőrök. A Sajón tavaly például egy ötfős orvhorgász bandát füleltek le így – írja a pecaverzum.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége már tavaly óta használja a technikát: „Ez a drón már akkor lát téged, amikor neked fogalmad sincs róla. Így a halőri munka gyorsabb és eredményesebb is lehet" – írták.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szövetségének ügyvezetője pedig tavaly azt nyilatkozta: tervben van drónok alkalmazása is, ami a jövőben könnyebbé tehetné a felderítést, hiszen az egyre korszerűbb technika a szakmailag jól felkészült halőrökkel meghozhatja a kívánt eredményeket.


A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége is hasonló intézkedésekről számolt be: mivel tovább szeretnék csökkenteni az orvhalászok számát, ehhez azokat a terepjárókat, nagy teljesítményű motorcsónakokat, illetve drónokat is bevetik, melyekkel idén fog bővülni a szövetség eszközparkja.

A pecaverzum.hu információi szerint egyes szövetségeknél hőkamerás drónokat is alkalmaznak majd, melyek több száz méter magasból, sötétben is jelzik az emberek mozgását.

Az indexkép csupán illusztráció: Pixabay